Αστυνομικοί στην Αργεντινή φταίνε τους αρουραίους για 540 κιλά κάνναβης που »εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς».

 

Η αστυνομία στην Αργεντινή μετατόπισε την ευθύνη για 540 κιλά κάνναβης που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, με την δικαιολογία ότι την έφαγαν οι αρουραίοι  .

Όταν οι αρχές της Αργεντινής ανακάλυψαν ότι είχε εξαφανιστεί περίπου μίσος τόνος κάνναβης υπο την κατοχή τους τότε έπλασαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για να εξηγήσουν τι συνέβη. Η τοπική αστυνομία κατηγορεί τους αρουραίους για την απώλεια αυτή αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο γιατί στους »αρουραίους» του τμήματος αρέσει να τρώνε τόσο πολύ κάνναβη;

 

Η περίπτωση της κανναβης που εξαφανίστηκε(ξανα) 
Τον περασμένο Απρίλιο, ο Επίτροπος Emilio Portero ανέλαβε τις αστυνομικές δυνάμεις στην Pilar, μια πόλη στην επαρχία Buenos Aires της Αργεντινής. Στο πλαίσιο της μετάβασης μεταξύ των Επιτρόπων, ο Portero έλαβε πλήρη απογραφή όλων των στοιχείων που διαθέτει η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο Portero παρατήρησε ότι οι μπάτσοι είχαν κάνει κατάσχεση  6.000 κιλών κάνναβης κατά τη διάρκεια επιδρομών . Ωστόσο, όταν ο Portero κοίταξε λίγο προσεχτικα, ανακάλυψε ότι η πιο πρόσφατη μέτρηση κατεγραψε μόνο 5.460 κιλά. Με κάποιο τρόπο, 540 κιλα κάνναβης είχαν εξαφανιστεί.

Ο Portero υπέβαλε καταγγελία και ξεκίνησε έρευνα. »Ο στόχος ήταν να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σε όλη αυτη την κανναβη. Συγκεκριμένα, ο Portero ήθελε να μάθει αν είχε κλαπεί ή αν πουλήθηκε από αστυνομικούς.

Όπως εδειξε η έρευνα, οι τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η κανναβη που έλειπε είχε γίνει «τροφή για τους αρουραίους». χμμμμμμμ

Μέχρι σήμερα ο Portero και άλλες αρχές συνεχίζουν να διερευνούν κατά πόσο  εύλογη  ειναι αυτή η ιστορία.

«Οι αρουραίοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να μπερδέψουν τη κανναβη με οποιοδήποτε είδος φαγητού », δήλωσε ένας ειδικός στην τοπική πηγή ειδήσεων Clarín.

«Στην περίπτωση που μια μεγάλη ομάδα είχε φάει την κάνναβη στα αλήθεια , τότε πολλοί αρουραίοι  έπρεπε λογικά να βρεθούν στην γύρω περιοχή ή πεθαμένοι ή ακομα υπό την επιρροια   .»

Μέχρι στιγμής, οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν πεισθεί από το επιχείρημα των αρουραίων. Μια άλλη θεωρία , είπαν οι ερευνητές ειναι ότι ίσως το ζιζάνιο να έχει στεγνώσει. Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει σε πτώση του βάρους. Αλλά ακόμα και αυτή η θεωρία δεν αντιπροσωπεύει τα πλήρη 540 κιλά.

«Μια πιθανότητα ήταν ότι η κανναβη θα είχε χάσει τον όγκο επειδή στέγνωση», ανέφεραν οι πηγές του Clarín. «Αλλά αν και αυτό το φαινόμενο υπάρχει, ακόμη και με τους πιο γενναιόδωρους υπολογισμούς υπήρχε ακόμη μια σημαντική έλλειψη.»

Ως αποτέλεσμα, η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη. Οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση εξακολουθούν να ανησυχούν ότι το αγνοούμενο υλικό κλάπηκε από αστυνομικούς.

Πρόσφατα, ο δικαστής González Charvay εξέδωσε επίσημη κλήτευση σε 4 αστυνομικούς και δυο αξιωματικούς.  Επίσης ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έχουν  να καταθέσουν στις 4 Μαΐου.

Είναι παράνομο να καλλιεργείται, να καταναλώνεται και να πωλείται κάνναβη στην Αργεντινή. Ωστόσο, το 2009 το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποκήρυξε τη χρήση μικρών ποσοτήτων σε ιδιωτικές τοποθεσίες.

Ομοίως, το 2017, η χώρα έφθασε σε πρωτοσέλιδα όταν νομιμοποίησε το λαδι κάνναβης και άλλα αποσπάσματα για ιατρικές χρήσεις. Ειδικότερα, το πρόγραμμα ήταν αξιοσημείωτο για τη θέσπιση ενός προγράμματος μέσω του οποίου η χώρα θα μπορούσε να διανείμει δωρεάν ιατρική κανναβη στους ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, ο νόμος επέσυρε κριτική από ομάδες υποστήριξης στη χώρα. Ομάδες όπως η Mamá Cultiva έχουν επικρίνει το νόμο επειδή δεν νομιμοποίησε την προσωπική καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ιατρικής κανναβης η καλλιέργεια είναι νόμιμη μόνο για τους εμπορικούς καλλιεργητές που έχουν εγκριθεί από το κράτος. Πολλοί το θεωρούν υπερβολικά περιοριστικό και έχουν πιέσει την κυβέρνηση να επιτρέψει στους ασθενείς να αναπτύξουν τη δική τους κανναβη.

Πηγή: Αστυνομικοί κατηγορούν τους αρουραίους για λείπουν 540 κιλά ζιζανίων · Υψηλή ώρα

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s