Ηνωμένο Βασίλειο | Βουλευτές θέλουν τον έξι ετών Alfie Dingley να έχει πρόσβαση στη θεραπεία με κάνναβη για επιληψία 

18/02/18

Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό Εσωτερικών να εκδώσει άδεια ιατρικής κάνναβης σε ένα έξιχρονο αγόρι του οποίου η σπάνια μορφή επιληψίας βελτιώθηκε μετά τη λήψη του φαρμάκου.

Ο Alfie Dingley έχει μια σπάνια μορφή παιδικής επιληψίας (PCDH19) που προκαλεί πολλαπλές σοβαρές κρίσεις – σε ένα σημείο είχε 3.000 επιληπτικές κρίσεις και 48 νοσοκομειακές επισκέψεις σε ένα χρόνο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Alfie πήγε στην Ολλανδία για να πάρει φάρμακο που βασίζεται στην κάνναβη και συνταγογραφήθηκε από παιδιατρικό νευρολόγο και είδε τις κρισειςτου να μειώνονται σε αριθμό, διάρκεια και σοβαρότητα.

Μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας όλων των κομμάτων (APPG) για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής για τα ναρκωτικά έχουν καλέσει τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει άδεια για τον Alfie να συνεχίσει να παίρνει το φάρμακο, το οποίο επί του παρόντος δεν επιτρέπεται να έχει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η γιαγιά του Maggie είπε: «Ο Alfie έχει περάσει πολλα και με την κανναβη σαν να του δόθηκε μια ανάσα ελπιδας στην προοπτική μιας πιο φυσιολογικής ζωής με το σχολείο, τους φίλους και τη διασκέδαση, στο δικό του οικείο σπίτι.

«Θέλουμε στους ανθρώπους που έχουν την εξουσία να του δώσουν αυτό το δώρο και να βρεθούν στη θέση της οικογένειας του Alfie, να σκέφτονται δημιουργικά και με ανοιχτό μυαλό και να βρουν έναν δρόμο μπροστά.

«Πάνω από όλα θέλουμε συμπόνια να βρούμε έναν τρόπο να αλλάξουμε τους άκαμπτους κανόνες».

Με τα ολλανδικά φάρμακα κάνναβης, αναμένεται ότι ο Alfie θα έχει μονο 20 κρισεις ετησίως.

Για να παρει την κάνναβη που χρειαζόταν  επρεπε να παει μαζί με τους γονείς του σε ένα στρατόπεδο διακοπών στην Ολλανδία , αλλά χωρίς ιατρική εξαασφάλιση στη χώρα του οταν έπρεπε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι επιληπτικές κρίσεις του Alfie, που μπορούν να ανέλθουν σε 20 ή 30 την ημέρα, μπορούν σταδιακά να ελέγχονται στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά με την πάροδο του χρόνου είναι πιθανό να θεσμοθετηθεί με ψύχωση και να πεθάνει πρόωρα.

«Να αλλαξει ο νόμος για τη χρήση κάνναβης ειπε , ο βουλευτής προτρέπει
Ο Crispin Blunt, συμπρόεδρος του APPG, και δήλωσε: «Θα ήταν άδικο και σκληρό να μην επιτρέψουμε στον Alfie να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται για να κάνει τη ζωή του όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένη από κρισεις και να τον απομακρύνει από το νοσοκομείο.

«Το Κοινοβούλιο πρέπει πραγματικά να εξετάσει τη μεταρρύθμιση των νόμων μας για να επιτρέψει την πρόσβαση στην κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς, η οποία έχει τεράστια δημόσια υποστήριξη.

«Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Υπουργός Εσωτερικών μπορεί να χορηγήσει ειδική άδεια στον Alfie να πάρει το φάρμακο που χρειάζεται.»

Πηγη UK | MPs want six-year-old to have access to cannabis treatment for epilepsy | The Independent – Cannabis News World

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s