Τα ποσοστά χρήσης κάνναβης στους ανήλικους μειώνονται μετά τη νομιμοποίηση

Μια ομοσπονδιακή έρευνα στον γενικό πληθυσμό για χρήση κάνναβη επιβεβαίωσε ότι η δικαιολογία ότι η απαγόρευση της κάνναβης κρατάει τους νέους μακριά απο την κάνναβη, είναι εκ προθέσεως παραπλανητική. Τα παιδιά δεν χρειάζονται βοήθεια σε αυτό το θέμα. Κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Μετά το κύμα νομιμοποίησης στις ΗΠΑ, η τελευταία έκθεση της Εθνικής Έρευνας για τη Χρήση και την Υγεία επιβεβαίωσε ότι το 2016, τα ποσοστά χρήσης κάνναβης μεταξύ των νέων 12 έως 17 ετών μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

«Το ποσοστό των εφήβων το 2016 που ήταν τρέχοντες χρήστες κάνναβης ήταν το χαμηλότερο από τα ποσοστά από το 2009 έως το 2014, και ήταν παρόμοιο με το ποσοστό το 2015″, αναφέρει η έκθεση της National Survey on Drug Use and Health (NSDUH).

Σύμφωνα με την έκθεση της NSDUH, το 6,5% των εφήβων χρησιμοποίησε κάνναβη σε μηνιαία βάση, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια στατιστικά σημαντική πτώση από το 2014, όταν η πολιτεία της Ουάσιγκτον και το Κολοράντο νομιμοποίησαν την κάνναβη για ψυχαγωγικη χρήση.

Αυτή η τάση σίγουρα καταρρίπτει τις προειδοποιήσεις των εχθρών της κανναβης και τις παραπλανητικές προβλέψεις τους ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης θα στείλει το λάθος μήνυμα στους εφήβους και ότι η χρήση κάνναβης στους εφήβους θα αυξηθεί όταν θα νομιμοποιηθεί.

Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, το κάπνισμα των εφήβων έχει πέσει πάνω από το ήμισυ (55%), το κάπνισμα κατά τη διάρκεια ζωής είναι σχεδόν στο ένα τέταρτο (23%) και η κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται σχεδόν στο μισό (47%)», σύμφωνα με έκθεση του HIGH TIMES το περασμένο έτος.

Έτσι, καθώς πάνω από το 60% των Αμερικανών ενηλίκων λένε ότι η κάνναβη θα πρέπει να είναι νόμιμη, οι εχθροί της κάνναβης καλό θα ήταν να σταματήσουν να παραπληροφορούν και να κάνουν στην άρκη.

 

πηγη

via Τα ποσοστά χρήσης κάνναβης στους ανήλικους μειώνονται μετά τη νομιμοποίηση – Legalit

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s