Οι φόροι από την πώληση κάνναβης θα χρηματοδοτήσει τα σχολεία και τα προγράμματα κατάχρησης ναρκωτικών στο Κολοράντο |105εκ.

 

how-to-get-an-employee-badge-at-colorado-marijuana-enforcement-division-weedistΤα σχολεία και τα προγράμματα ψυχικής υγείας στο Κολοράντο θα πάρουν σύντομα τη χρηματοδότησή τους από τη νόμιμη πώληση της κάνναβης, χάρη σε ένα νέο νόμο. Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης John Hickenlooper υπέγραψε το νομοσχέδιο για τις μακροπρόθεσμες πιστώσεις 2017-2018, το οποίο καθιέρωσε τον προϋπολογισμό λειτουργίας του κράτους για το επόμενο έτος. Ο προϋπολογισμός των 28,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει τις πρόσφατα κατανεμημένες ταμειακές ροές από το Ταμείο Κεφαλαίων Κανναβης (MTCF) του κράτους, το οποίο αποτελείται από τους φόρους που εισπράττονται για ιατρικές και λιανικές πωλήσεις κανναβης. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αντιταχθεί στο γεγονός ότι τα χρήματα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για να ωφεληθούν τα παιδιά και τα άτομα με προβλήματα εθισμού.

Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε ακριβως αλλα βαση στοιχειων μεταξύ του 2016 και του 2017, το Κολοράντο έλαβε ένα επιβλητικό ποσό 105 εκατομμυρίων δολαρίων από τους φόρους της κανναβης. Χάρη στον νέο προϋπολογισμό, τα 9 εκατομμύρια δολάρια από τα μετρητά του MTCF θα μεταβούν στο Υπουργείο Παιδείας του κράτους, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ένα επιπλέον ποσό ύψους 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το MTCF θα προέλθει από την παροχή στέγης βοήθειας σε άστεγους και ανθρώπους με υψηλό κίνδυνο, 5,9 εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την τοπική επιβολή του νόμουκαι την  δίωξη της μαύρης αγοράς κάνναβης και 7,1 εκατομμύρια δολάρια για να τερματίσουν τη κράτηση σε φύλακες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κρίση ψυχικής υγείας και εφαρμόζοντας προγράμματα εκτροπής της ποινικής δικαιοσύνης σε τοπικό επίπεδο «.

Στο Κολοράντο, το MTCF χρησιμοποιείται παράλληλα με το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Excellent Schools Today (BEST) – για να διοχετεύσει τα χρήματα απο την πωληση κανναβης πίσω στην κοινότητα. Ο νομοθέτης του κράτους δημιούργησε το MTCF το 2014 και το 2015 οι ψηφοφόροι ενέκριναν την πρόταση BB, η οποία επέτρεψε στο κράτος να κρατήσει και να ξοδέψει τα χρήματα από τα φορολογικά έσοδα αντί να τα επιστρέψει στους ψηφοφόρους. Κάθε οικονομικό έτος, τα χρήματα εντός του MTCF πρέπει να δαπανώνται για προγράμματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση για την υγεία, την επιβολή του νόμου και τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας κατάχρησης ουσιών. Εάν τα χρήματα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία.

Αυτό το διάγραμμα ροής από το Υπουργείο Παιδείας του Κολοράντο εξηγεί πώς λειτουργεί όταν πρόκειται για σχολεία:

Πώς διανέμονται τα έσοδα

Η εικόνα ειναι στα αγγλικά άλλα τα ποσοστά ειναι ευδιάκριτα

how-marijuana-tax-revenue-is-distributed

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν προβληματικό το γεγονός ότι τα χρήματα από τη κανναβη, μια ουσία της οποίας η νομιμότητα και η ιατρική χρήση εξακολουθεί να συζητείται μεταξύ επιστημόνων και κυβερνητικών αξιωματούχων, χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τις κοινότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν ειναι η πρώτη αμφιλεγόμενη ουσία που φορολογείται ως μέσο στήριξης για προγράμματα κοινοτικής βοήθειας. Είτε πρόκειται για φόρους στα τσιγάρα οπως στο Μιζούρι που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην πρώιμη παιδική ηλικία ή των φόρων επί των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών προς τα προγράμματα γευμάτων του σχολείου στη Γιούτα, τα φορολογηθέντα προϊόντα χρησιμοποιούνται συχνά ως νομοθετικό εργαλείο ανταλλαγής.

Πριν από τον Νοέμβριο, τα έσοδα από την κάνναβη αναψυχής, χρησιμοποιήθηκαν για προγράμματα κατάχρησης ουσιών ως σημείο αναφοράς για υποστηρικτές υπέρ της νομιμοποίησης. Και ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα δολάρια φόρου απο την κανναβη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικότερα για να βοηθήσουν το εκπαιδευτικό σύστημα του κράτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα εκατομμύρια που εισρέουν είναι καλύτερα από καμία ταμειακή ροή καθόλου.

Καιρός ειναι και οι δικοί μας νομοθέτες να αρχίσουν να βλέπουν την κάνναβη ως την λύση ενάντια στην κρίση.

 

μεταφραση
legalise it cyprus
via :https://www.inverse.com/article/32290-colorado-marijuana-tax-revenue-education

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s