Βουλευτές στην Αγγλια, ζητούν την νομιμοποίηση της κάνναβης, μέσω προειδοποίησεων οτι Βρετανία υστερεί στην πολιτικη της για την κανναβη.

Η κάνναβη είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη παράνομη ναρκωτική ουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 6,7 τοις εκατό των ενηλίκων ηλικίας 16 έως 59 να χρησιμοποιεί κανναβη το 2016
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της Καλιφόρνια και να νομιμοποίηση την κάνναβη, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που τέθηκε στην βουλή σήμερα

cannabis.jpg

Αν νομιμοποιήσουν την κάνναβη και η καλλιέργεια και πώληση να ελέγχεται από την κυβέρνηση, η φορολογία από τις πωλήσεις και την εξοικονόμηση στο κόστος της ποινικής δικαιοσύνης θα μπορούσε να ειναι μέχρι £ 1 δις, υποστήριξε ηέκθεση, η οποία έχει την υποστήριξη από τους βουλευτές από όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Αγγλίας

Η έκθεση απο το φιλελεύθερο τhink-tank του Adam Smith Institute και Volteface κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αποτυχία στις τρέχουσες πολιτικές ενάντια στην κάνναβη.

«Η στρατηγική της κυβέρνησης βασίζεται σε τρεις κύριους πυλώνες: μείωση της ζήτησης, περιορίζοντας την τροφοδοσία και την απεξαρτηση!! . Και οι τρεις είναι αποτυχία «, ανέφερε.

Αντ ‘αυτού, προτείνει μια οργανωμένη μορφή νομιμοποίησης που ισχυρίζεται θα διασφαλίσει την ποιότητα και την καθαρότητα της κανναβης καθως επισης και τη μείωση της εγκληματικότητας.

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Nick Clegg και πρώην υπουργός Υγείας Norman Lamb εντάχθηκαν υπέρ του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης είναι ήδη νόμιμη σε μια σειρά από πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον και του Κολοράντο.

Τέσσερις ακόμη πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, ψήφισε να νομιμοποιήσει τη κάνναβη στις εκλογές αυτού του μήνα, ενώ η Γερμανία ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς και τον Καναδά κάνει σχέδια για πλήρη αποποινικοποίηση.

Η Ολλανδία αποποινικοποίησε αποτελεσματικά την κάνναβη εδώ και δεκαετίες, ενώ η Πορτογαλία νομιμοποίησε όλα τα ναρκωτικα το 2001.

unnamed.png

Πού μπορείτε να πλέον νομιμά να καπνισεται κανναβη στην Αμερική;

Ο κ Clegg είπε οτι οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό για τη δυνατότητα μιας νόμιμης αγοράς για το φάρμακο, έτσι ώστε να μην πέσει πίσω από άλλα έθνη.

«Οι Βρετανοί πολιτικοί πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους στο τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο», είπε. «Η απαγόρευση της κάνναβης ήταν λάθος και μετά από παλίρροια αλλαγής της κοινής γνώμης πρέπει να αντικατασταθεί με υπεύθυνη νομική ρύθμιση.

«Τώρα είναι η ώρα για τους υπουργούς να αρχίσουν να γράφουν τους κανόνες έλεγχου της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των ορίων ηλικίας και προειδοποιήσεις για την υγεία, έτσι ώστε να μπορούμε επιτέλους να πάρουμε πίσω τον έλεγχο από τις εγκληματικές συμμορίες.»

Ο κ Clegg, επίσης, έγραψε μια επιστολή προς τη British Medical Journal την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κάνναβη είναι «πολύ ασφαλέστερη» από ό, τι πολλά άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται και είπε συνεχίζοντας να την ποινικοποιούν ήταν «παράλογο».

Η τελευταία μεγάλη εκστρατεία για τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε αυτή τη χώρα είπε ήταν » η άνω των έξι μηνών εκστρατεία από την Independent on Sunday, το 1997, η οποία κατέληξε σε μια διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου που συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες.

Ωστόσο, είπε ότι η πορεία που διοργανώθηκε από την εφημερίδα ήταν μια «άπλα μια εκδήλωση και όχι ένα σκαλοπάτι στο ρεύμα της προόδου προς τη ρύθμιση».

Η έκθεση υποστήριξε ότι η πολιτική απο τα «σκοτεινά χρόνια» εναντια των ναρκωτικών στην Βρετανία, έχει αποτύχει και πρεπει να σταματήσει διοτι τα ναρκωτικά κατασκευάζονται και συνδέονται με το έγκλημα, τη διαφθορά και τη δολοφονία.

Απηύθυνε έκκληση για τη μεταρρύθμιση για να νομιμοποιήσει και να ρυθμίσει την κάνναβη για να αφαιρέσει απο την αγορά της εγκληματικές συμμορίες.

Μια νόμιμη αγορά κάνναβης θα μπορούσε να αξίζει £ 6,8 για την οικονομία σε ετήσια βάση, ενδεχομένως συμψηφισμού μεταξύ £ 750 και £ 1,05 δισ μέσω φορολογικών εσόδων και τη μείωση του κόστους ποινικής δικαιοσύνης, είπε.

Η έκθεση υποστήριξε ο αριθμός των παραβατών στη φυλακή για αδικήματα που σχετίζονται με την κάνναβη στην Αγγλία και την Ουαλία θα εχει επίσης πτώση.

Ο κ Lamb είπε: «Η απαγόρευση είναι επιβλαβής και αντιπαραγωγική, και δεν βοήθα ούτε στην μείωση της χρήσης ναρκωτικών ουτε συμβάλει για να μειώσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

«Ενώ άλλες χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ έρχονται να υιοθετήσουν μια πιο φωτισμένη προσέγγιση μέσω της πολιτικής για τα ναρκωτικά, εμεις είμαστε κολλημένοι στον μεσαίωνα , γεμίζοντας τις τσέπες των εγκληματιών και διαιώνιση του στίγματος που εμποδίζει τόσους πολλους χρήστες ναρκωτικών από το να ζητήσουν βοήθεια.»

«Η Βρετανία έχει 45 χρόνια σκληρής απαγόρευσης άλλα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί η χρήση και οι βλάβες από την χρήση ,» είπε ο κ Flynn.

«Μια νόμιμη αγορά θα καταστρέψει την ελκυστικότητα του φαρμάκου ως απαγορευμένο φρούτο και θα ενθαρρύνει τους χρήστες κάνναβης μέσο έλεγχου της ποιότητας, να αποφύγουν τους θανατηφόρους κινδύνους του καπνίσματος και να αρχίσουν τ καταναλωση με άλλους τροπους.»

πηγη http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/cannabis-legalise-uk-mps-adam-smith-institute-nick-clegg-caroline-lucas-marijuana-legalisation-drugs-a7428581.html

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s