Το κίνημα ενημέρωσης “ Legalise it Cyprus “ θα ήθελε να εκδώσει την ακόλουθη δήλωση:

Το  κίνημα ενημέρωσης “ Legalise it Cyprus “ θα ήθελε να εκδώσει την ακόλουθη δήλωση:  

LOGO-copy2Το κίνημα μας εξ αρχής ακολουθεί και υποστηρίζει μια  πολιτική που εκπροσωπεί όλους τους καταναλωτές κάνναβης ανεξαιρέτως. Ενώ ως οργάνωση και ως άτομα αναγνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης ως φάρμακο για πολλούς ανθρώπους, αναγνωρίζουμε επίσης  ότι η κάνναβη, όπως έχει αποδειχθεί, είναι μια ασφαλέστερη ψυχαγωγική εναλλακτική επιλογή από το αλκοόλ. Αυτό τον  σημαντικό παράγοντα δεν θα πρέπει να τον αγνοούμε στην εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση του νόμου για την κάνναβη.

Πιστεύουμε επίσης ότι στις προσπάθειες των υποστηρικτών της κάνναβης, πρέπει να να μην υποστηρίζουμε την υπάρχουσα θέση της κοινωνίας, που είναι αρνητική προς την κατανάλωση κάνναβης γενικά και για αναψυχή συγκεκριμένα .

Τώρα είναι η ώρα να εργαστούμε μαζί για να προωθήσουμε την αλλαγή για όλους ώστε  να μην υπάρχει η επικράτηση της νοοτροπία ότι για  «ιατρική χρήση είναι εντάξει επειδή είστε ήδη άρρωστοι».

Ως οργάνωση που έχει υιοθετήσει μια φιλελεύθερη άποψη όσον αφορά την πολιτική για τα κάνναβη, δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε εκείνους που επιδιώκουν να στιγματίσουν μια ομάδα καταναλωτών κάνναβης, προκειμένου να επιτευχθεί το όφελος για μια άλλη ομάδα καταναλωτών. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, πριν να αναγνωρίσουν τις θεραπευτικές τις ιδιότητες, ενώ άλλοι έχουν επιλέξει την χρήση της κάνναβης  ως ψυχαγωγικό ή πνευματική μέσο μονό.  Το LEGALISE IT  υποστηρίζει  την προσωπική επιλογή και το δικαίωμα να καταναλώνουν κάνναβη, όπως όλοι μας ξεχωριστά το δοκούν.

Αν δεχθούμε ότι η ρύθμιση και η αποποινικοποίηση της κάνναβης ως φάρμακο είναι ένας έγκυρος και πιεστικός λόγος για μια επείγουσα αλλαγή στην ισχύουσα νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές , τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν είναι ο μόνος βάσιμος λόγος για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο  όσον αφορά την κάνναβη. Το τρέχον σύστημα υποδεικνύει ι ότι όποιος επιλέγει να σχετίζεται  με την κάνναβη πολιτικοποιείται.

Εμείς δεν πιστεύουμε αν η κατανάλωση κάνναβης είναι για λογούς αναψυχής, ιατρικούς ή μυστηριακούς / πνευματικούς έχει καμία διάφορα . Μια οργανωμένη και νόμιμη προμήθεια κάνναβης είναι απείρως προτιμότερη από το status quo, και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό και για να στηρίξουμε όλους τους καταναλωτές της κάνναβης από όλα τα κοινωνικά στρώματα της ζωής, ανεξάρτητα από τους τους λόγους τους οποίους καταναλώνουν κάνναβη.

Επιπλέον, ο συνεχιζόμενος  στιγματισμός των καταναλωτών  κάνναβης αναψυχής από άλλες ομάδες που υποτίθεται είναι υπέρ της ιατρικής η βιομηχανικής κάνναβης στην Κύπρο είναι είναι εντελώς αντιπαραγωγικός για την εκστρατεία στο σύνολό της και είναι ακριβώς το παιχνίδι που μας θέλουν να παίξουμε(διαίρει και βασίλευε). Επίσης έτσι είμαστε έρμαιο στα χέρια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τους εχθρούς της κάνναβης.

Εμείς στο LEGALISE  IT  αισθανόμαστε  ότι κανένα λόγος κατανάλωσης δεν θα πρέπει να θυσιαστεί υπέρ κάποιου άλλου. Η στρατηγική του LEGALISE IT CYPRUS για τη μεταρρύθμιση του νόμου εν σχέση με την κάνναβη είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο και δεν υπάρχουν εύκολες νίκες. Ωστόσο, η νομική αλλαγή θα ήταν ένα  πολύ πιο εύκολο έργο αν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που όλοι με τόσο πάθος επιθυμούμε.

Ευχαριστούμε θερμά όλους του φίλους μας για την υποστήριξη σας

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ

LEGALISE IT CYPRUS  συμβούλιο / ομάδα.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s