Υποψήφιος Βουλευτής κατέθεσε αίτηση για Ιατρική Κάνναβη στον Υπουργό Υγείας

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ»

11167640_10204350830786311_1114960056_oΜόλις αποστείλαμε σε όλα τα ΜΜΕ και τον Τύπο την κάτωθι ανακοίνωση:

ΚΑΝΝΑΒΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Υποψήφιος Βουλευτής κατέθεσε αίτηση για Ιατρική Κάνναβη στον Υπουργό Υγείας

Ενημερωθήκαμε ότι ο Παναγιώτης Μίνως, Υποψήφιος Βουλευτής της ΕΔΕΚ στη Λεμεσό, έχει υποβάλει αίτηση στον Υπουργό για Ιατρική Κάνναβη. Ο Υποψήφιος είναι μέλος της κοινότητας θαλασσαιμικών και έχει αντιπροσωπεύσει την Κύπρο σε διεθνή συνέδρια για το θέμα.

Πολλά θαλασσαιμικά άτομα αντιμετωπίζουν συχνά αφόρητους πόνους που σχετίζονται με παρενέργειες που προκαλούν οι συμβατικές θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται συχνά οι ασθενείς, που δεν επιλύονται με τα συνήθη φάρμακα. Δεδομένου ότι η Κάνναβις έχει αποδειχθεί επιστημονικά να είναι πολύ χρήσιμη για χρόνιους πόνους και ότι είναι μια αβλαβής επιλογή χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες, ενδείκνυται ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.

Αναμένεται ότι η αίτηση του Υποψηφίου, αν εγκριθεί, θα ανοίξει τον δρόμο για τους Θαλασσαιμικούς συμπατριώτες μας ώστε μαζί με τις συνήθεις θεραπείες να μπορούν να αξιοποιήσουν και τις θεραπευτικές επιλογές που προσφέρει η Κάνναβις. Με άλλα λόγια η αίτηση δεν είναι μόνο για το όφελος του συγκεκριμένου Υποψηφίου, αλλά προς όφελος όλης της κοινότητας θαλασσαιμικών.

Έχουμε εξακριβώσει αδιαμφισβήτητα – σε προσωπικές επαφές με πολιτικά άτομα – ότι η αίτηση του Παναγιώτη Μίνου έχει την υποστήριξη της κομματικής ηγεσίας της ΕΔΕΚ μέχρι και την κορυφή του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι η Νεολαία της ΕΔΕΚ και οι Νέοι Οικολόγοι ήταν οι πρώτες κομματικές οργανώσεις που υποστήριξαν το Κίνημα για την Ιατρική Κάνναβη σε κοινή εκδήλωση με το Σωματείο μας. Σε εκείνη την εκδήλωση, όπου μίλησαν ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας και ο Πέτρος Ευδόκας, πρωτοστάτησαν η Υποψήφιος των Οικολόγων Αλεξία Σακαδάκη, και ο τότε Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ Γιάννης Ιεροκηπιώτης.

Ο Παναγιώτης Μίνως έχει δηλώσει δημοσίως ότι αν εκλεγεί, το πρώτο νομοσχέδιο που θα προωθήσει θα είναι αυτό για την Ιατρική Κάνναβη.

Ευχόμαστε καλή τύχη στις εκλογές σε όλους τους Υποψήφιους που έχουν θετικές τοποθετήσεις για την Κάνναβη!

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης
~~~~~~~~~~~~~~

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Υποψήφιο εδώ:
http://tinyurl.com/panayiotis-minos

Δηλώσεις του Παναγιώτη Μίνου εδώ (βίντεο, ενάμιση λεπτό):
https://www.youtube.com/watch?v=ZVLfONuNmd8

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s