Η κανναβη μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του AIDS, ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ

Η κάνναβη έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον ιό του AIDS, όπως ο χρόνιος πόνος και η απώλεια βάρους. Αλλά όλο και αυξανόμενες είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι η κάνναβη μπορεί να είναι σε θέση να σταματήσει την εξάπλωση της ίδιας της νόσου.

Προσθέτοντας σε αυτά τα ευρήματα είναι μια μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου της Λουιζιάνας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό AIDS Research and Human retrovirus . Η έρευνα λέει οτι για 17 μήνες, οι επιστήμονες χορήγησαν ημερήσια δόση THC, σε πιθήκους που μολύνθηκαν με μορφή του ιού για ζωα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η βλάβη στο ανοσοποιητικό ιστό στα στομάχια των πρωτευόντων μειώθηκε ενώ αυτή είναι μία από τις πιο κοινές περιοχές του σώματος για την λοίμωξη να εξαπλωθεί, .

«Τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτουν νέους μηχανισμούς που μπορούν ενδεχομένως να συμβάλουν στην μεσολάβηση των κανναβινοειδών για την ρύθμιση της νόσου,» είπε η Δρ Πατρίσια Molina, επικεφαλής της μελέτης. Η έκθεση εξηγεί ότι ενώ ο ιος εξαπλώνεται με τη μόλυνση μέσο της δολοφονίας των κύτταρων του ανοσοποιητικού συστήματος όμως οι πίθηκοι που έλαβαν τις καθημερινές δόσεις THC διατήρησαν υψηλότερα επίπεδα υγιών κυττάρων.

Σε μια παρόμοια έρευνα της Molina το 2011, διαπιστώθηκε ότοι πίθηκοι που έλαβαν THC είχε καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης. Μια άλλη έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2012, ανέφερε οτι υπάρχουν τα στοιχεία ότι η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση του ιου σε ασθενείς τελικού σταδίου.
Πέρυσι, ένας ογκολόγος από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι κανναβη μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς με λευχαιμία, και οι επιστήμονες στο California Pacific Medical Center στο Σαν Φρανσίσκο έχουν διεξάγει έρευνα που να δείχνει επίσης ότι μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά και άλλες μορφές επιθετικού καρκίνου.

πηγη
http://www.huffingtonpost.com/2014/02/11/marijuana-hiv_n_4767901.html

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s