Η Γερμανία θα μπορούσε να δημιουργήσει κρατική υπηρεσία κάνναβης

Tα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν οτι σε νομοσχέδιο, το υπουργείο Υγείας συνιστά τη ρύθμιση της καλλιέργειας και τη διανομή του φαρμάκου από το κράτος,

pain-m_3489203bΗ Γερμανία θα μπορούσε να δημιουργήσει γραφείο κάνναβης  για τη θεραπεία με χορηγία σε σοβαρά πάσχοντες ασθενείς.

Όλο και περισσότεροι ασθενείς θα μπορούν να προμηθευτούν κάνναβη για τον πόνο  και θα ειναι ρυθμιζόμενη με πρόσβαση μονο με ιατρική συνταγή που πληρώνεται από την ασφάλεια υγείας τους στο πλαίσιο των μέτρων που περιγράφονται σε νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υγείας και εχει δημοσιευτεί από τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Ωστόσο, θα εξακολουθούν να απαγορεύονται η καλλιέργεια στο σπιτι.
Μέχρι στιγμής, περίπου 400 πάσχοντες από πόνους στη Γερμανία έχουν νόμιμη εξουσιοδοτηση για λήψη κάνναβης με δικά τους έξοδα, σχεδόν αποκλειστικά τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο σε  τερματικό στάδιο, και η ζήτηση καλύπτεται από εισαγωγές από την Ολλανδία, ανέφερε η εφημερίδα.
Οι προτάσεις για την κρατικά ελεγχόμενη παραγωγή κάνναβης στη Γερμανία ακολουθεί να θελει πολλή συζήτηση  και έρχεται ειναι βασισμένη  πάνω στην εκτιμώμενη αύξηση του αριθμού των ασθενών που θα υποβάλλονται σε θεραπεία από την κάνναβη στο μέλλον. Επίσης δυσχέρειες εφοδιασμού απο ολλανδούς παραγωγούς κάνναβης οδήγησε σε χρόνο αναμονής 2 εβδομάδες  στο παρελθόν.
Τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν τον έλεγχο απο το κρατικό πρακτορείο κάνναβης , τον καθορισμό της τιμής καθως επισης το ότι οι εταιρείες ασφάλισης υγείας θα πρέπει να πληρώσουν.

pain-1_3489202bΤο νομοσχέδιο φέρεται να είναι ήδη έτοιμη να αναθεωρηθεί από τη γερμανική καγκελαρία, και μια αντίστοιχη αλλαγή στο νόμο κατα των ναρκωτικών είναι να αποφασιστεί κατά τους επόμενους μήνες από το κοινοβούλιο.
Παραμένει ασαφές το πόσο σύντομα οι ασθενείς θα μπορούν να επωφεληθούν από την αλλαγή του νόμου.
Κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους, η Marlene Mortler, ο ομοσπονδιακός επίτροπος για τα ναρκωτικά, υποστήριξε οτι επιτρέποντας τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς που πάσχουν από κάποιο πόνο να αγορασουν κάνναβη απο το κρατος που θα εξοφλειται μέσω ασφάλισης υγείας  και όχι από τη δική τους τσέπη.
«Στόχος μας είναι ότι στο μέλλον, ολο και περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία θα είναι σε θέση να λάβουν την κάνναβη ως φάρμακο », είπε η κα Mortler το Φεβρουάριο.
«Θέλουμε να πάρουν αυτόν τον νόμο, μέσω της Bundestag [ βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου] μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί σε ισχύ το 2016.»
Η κατοχή, η καλλιέργεια και η διανομή κάνναβης εξακολουθούν να απαγορεύονται στη Γερμανία.

YΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

πηγη
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11968753/Germany-could-create-state-cannabis-agency-for-treating-seriously-ill-patients.html

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s