Η Ουρουγουάη στοχεύει στην παραγωγή 6-10 τόνων κανναβης τον χρόνο

jose-mujica-weedΗ Ουρουγουάη, η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τη κάνναβη, έχει ως στόχο να παράγει μεταξύ 6 και 10 τόνους κάνναβης το χρόνο για τοπική χρήση, είπε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος .
Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβούλιου Φαρμάκων Milton Ρομά δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ΑΠΜ σε συνέντευξή του ότι η κάνναβη θα διανέμεται μέσω των φαρμακείων και θα πωλείται στους εγγεγραμμένους χρήστες σε δόσεις $ 1,40 το γραμμάριο.

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσει τις πωλήσεις δήλωσε ο Ρομά,. Οι υπάλληλοι πρέπει να επιλέξουν τις εταιρείες να διανέμουν το χόρτο, και «εμείς το μόνο που χρειάζεται για να τελειοποιήσουμε το λογισμικό για εγγραφή στα φαρμακείο πωλήσεων»,

Ιστορία…Τον Δεκέμβριο του 2013, η Ουρουγουάη ενέκρινε νόμο που επιτρέπει τις άδειες καλλιέργειας κάνναβης  με κρατική επιχορήγηση για να αναπτυχθούν και  άδειες συγκομιδής και πωλήσεις που θα πωλούνται μονο σε εγγεγραμμένους χρήστες μέσω φαρμακείων.

Σύμφωνα με το νόμο, οι πολίτες της Ουρουγουάης και οι κάτοικοι μπορούν να αγοράσουν μέχρι και 40 γραμμάρια (1.4 ουγγιές) τον μήνα από τα φαρμακεία, να μεγαλώνουν κανναβη οι ίδιοι στο σπίτι, ή να συμμετέχουν σε κλαμπ κάνναβης όπου τα μέλη τείνουν από κοινού στα φυτά.

Δύο εταιρείες επελέγησαν στις αρχές Οκτωβρίου για να αναπτύξουν τα σχέδια
Ο Ρομά είπε ότι έχουν μια ποικιλία κανναβης που προέρχεται από την Ουρουγουάη που ονομάστηκε «κάνναβη Charrua

Ποδοσφαιρική ομάδα της Ουρουγουάης είναι γνωστή ως «charruas», που ήταν το όνομα των αυτοχθόνων λαών που έζησαν στο παρελθόν στη μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει «μια αγορά περίπου 160.000 Ουρουγουανών που συχνά ή περιστασιακά καταναλώνουν κάνναβη,» είπε ο Ρομά.

«Αυτό σημαίνει ότι, περισσότερο ή λιγότερο, μιλάμε για … περίπου έξι, οκτώ, δέκα τόνους ετησίως» είπε.

Ο νόμος νομιμοποίησης, που θεσπίστηκε απο τον πρώην πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα (2010-2015), παρουσιάστηκε ως «πείραμα» – μια έννοια που Ρόμα τόνισε, παραμένει σε ισχύ.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν 3.100 εγγεγραμμένοι καλλιεργητές στο σπίτι τους και 15 σύλλογοι στη διαδικασία της εγγραφής, και δύο που έχουν ήδη εγκριθεί.

Οι ξένοι επισκέπτες, ωστόσο, δεν θα επιτρέπονται μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν τοπική πρόσβαση στην κάνναβη
Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s