Κανναβη για απεξάρτηση από οπιοουχα. Νεο φαινομενο

2015-01-01-MedicalMarijuana_photoΈνα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί μετά την νομιμοποίηση σε κάθε πολιτεία που νομιμοποίησε την ιατρική κάνναβη, είναι μια μείωση κατά 25% σε υπερβολική δόση οπιοειδών . Ωστόσο, ορισμένοι γιατροί προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και αποφάσισαν ότι ίσως κάνναβη θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από τον εθισμό στα χάπια και να απεξαρτηθούν από τις φαρμακευτικές ουσίες.

Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι περίπου το 60% όλων ασθενών μου περνούν κάνναβης το κάνουν για τον πόνο. Οι άνθρωποι βρίσκουν ότι τους παρέχει μια σαφέστερη κατάσταση ύπαρξης, και ότι η κάνναβη δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να σου προκαλούν προβλήματα και παρενέργειες όπως οι φαρμακευτικές λύσεις.
Στην πραγματικότητα, στη Μασαχουσέτη,ΗΠΑ συγκεκριμένα έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην παροχή βοήθειας σε ασθενείς να απεξαρτηθούν από αυτές τις σκληρά και εθιστικά φάρμακα.
«Έχουμε μια εθνική επιδημία των θανάτων από οπιούχα», δήλωσε ο Δρ Γκάρι Witman της CannaCARE Docs, που ειναι ένα δίκτυο εγκαταστάσεων που εκδίδουν κάρτες φαρμακευτικής κάνναβης σε επτά πολιτείες, μεταξύ των οποίων εννέα κλινικές στη Μασαχουσέτη. «Από τη στιγμή που μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να δουν ότι τα οπιοειδή φαρμακα προκαλούν εθισμό σε αντίθεση με την κάνναβη – Νομίζω ότι θα επηρεάσει δραματικά τον αριθμό των θανάτων από τα φάρμακα αυτά.»
Τώρα βλέπουμε ένα νέο φαινόμενο στις πολιτείες που έχουν νομιμοποίηση την ιατρική κάνναβη. Έχουμε δει μια άμεση επίπτωση επί τον αριθμό υπερβολικών δόσεων απ οπιοειδή απλά επειδή η ιατρική κάνναβη είναι πλέον νόμιμη και διαθέσιμη .
Η αντίθεση
Αν η κάνναβη σκότωνε ποτέ ένα και μόνο άτομο, θα ακούγατε γι ‘αυτό σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ωστόσο κάποιος πεθαίνει από υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμακων κάθε 19 λεπτά στης ΗΠΑ. Αυτό είναι κάτι που απλά δεν συμβαίνει με την κάνναβη, ωστόσο δεν είναι τα φάρμακα παράνομα και είναι αυτά που ευθύνονται για τους θανάτους αυτούς.
Στην πραγματικότητα , το πρόβλημα των φαρμάκων θεωρείται επιδημία .
Γιατί δεν είναι οι νομοί πιο σκληροί για αυτο το θεμα ενώ είναι τόσο απάνθρωποι για την κάνναβη. Γιατί δεν προσφέρουμε στους ανθρώπους μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση αντί για τα φαρμακευτικά προϊόντα εθισμού;
Ωστόσο, παρά όλα αυτά τα ζητήματα, ορισμένοι πολιτικοί εξακολουθούν να φωνάζουν για για τους κινδύνους της κάνναβης. Πού είναι ο ζήλος τους, όταν πρόκειται για άλλες ουσίες που δημιουργούνται από τις φαρμακευτικές εταιρείες; Οι πιθανότητες είναι, αν το κοιτάξει καποιος αυτοί οι ίδιοι οι «κατηγορηματικά αντίθετοι πολιτικοί» είναι πιθανότατα ελεγχόμενοι και αγορασμένοι από τις φαρμακευτικές εταιρίες . Big Pharma.

Είναι καιρός να δούμε αλλαγές στους νομούς για την υγεία των ασθενών παντού.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

πηγη
https://www.marijuanadoctors.com/blog/medical-marijuana-research/cannabis-to-treat-opioid-addiction

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s