Νέα Ζηλανδία .Το Υπουργείο εγκρίνει την θεραπεία με χρήση κάνναβης για την εφτάχρονη Ζωη

1445114014988Η μικρη Ζωή έχει ανεξέλεγκτη επιληψία, σπαστική τετραπληγία , εγκεφαλική παράλυση, μικροκεφαλία, εγκεφαλική και οπτική βλάβη καθως και σωλήνα από όπου  τροφοδοτείται φαγητο. Η Karen και Adam Τζέφρις, οι γονείς της Ζωής, πήραν το πράσινο φως από το υπουργείο να δώσουν στην κόρη τους Sativex στοματικό σπρέι με βάση την κάνναβη  για έξι μήνες.

Ζωή πιστεύεται ότι είναι ένας από τους νεότερους παραλήπτες των φαρμακευτικών κάνναβης στη Νέα Ζηλανδία. Αυτή μπορεί να υποφέρουν από τις εκατοντάδες των κατασχέσεων κάθε μέρα, έχει ανεξέλεγκτη επιληψία, σπαστική τετραπληγία εγκεφαλική παράλυση, μικροκεφαλία, εγκεφαλική βλάβη και οπτική είναι σωλήνας τροφοδοτείται.

Ο πατέρας είπε ότι η οικογένεια ήλπιζε για τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων που προκαλούν περαιτέρω βλάβη του εγκεφάλου.

«Θέλετε να δοκιμάσετε τον έλεγχο των κρίσεων που προκαλούν επιπλέον βλάβη του εγκεφάλου, αλλά επίσης θέλετε να επιτρέψετε στο παιδί σας μια κανονική ζωή, να είναι ξύπνιος και εχει υπνηλία απο τα φαρμακα ή να έχουν τη δύναμη να σταθεί ή απλά να κρατήσει το κεφάλι τους ψηλά», είπε ο Ανταμ.

Οι καθηγητές της Ζωής ανέφεραν ότι είδαν αλλαγές και στο  σχολείο. Είπαν ότι ήταν  εύκολη γενικά και ηταν σε θέση να αντιμετωπίσει τον θόρυβο κατι που πριν την ενοχλούσε αφάνταστα .

Το Sativex έχει εγκριθεί αλλά δεν χρηματοδοτούνται οι ασθενείς .Οι γιατροί μπορούν να το συνταγογραφήσουν , αλλά το υπουργείο πρέπει να εγκρίνει τη χρήση . Ένα μπουκάλι, το οποίο διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες, κοστίζει περισσότερο από $ 1000. Υπάρχουν λιγότερα από 30 χρήστες Sativex στη χώρα.

Καλά νέα για την Ζωη άλλα η κάνναβη κατά την δική μας γνώμη έπρεπε να ειναι ελεύθερη για αυτό- καλλιεργεια αν ειναι κάτι που μπορεί να προσφέρει οι οικογενια του ασθενή η’ από εγκεκριμένα πρατήρια.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

πηγη

http://www.stuff.co.nz/national/73121863/Ministry-approves-cannabis-treatment-for-7-year-old-girl

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s