Η Κάνναβη ειναι καλύτερη από ότι τα φάρμακα για την ασθένεια του φλεγμονώδους εντέρου (Crohn)

tumblr_miigv3d00I1s67l4mo1_1280Όταν τα φάρμακα αποτυγχάνουν, και η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη επιλογή που απομένει στον ορίζοντα, τοτε το κάπνισμα κάνναβης μπορεί να παρέχει μια αποτελεσματική και ασφαλή φυσική εναλλακτική λύση για όσους υποφέρουν από την εξουθενωτική ασθένεια του φλεγμονώδους εντέρου  γνωστή ως νόσος του Crohn.

Η νόσος επηρεάζει χρονίως την επένδυση της πεπτικής οδού και είναι συνήθως ανθεκτική σε συμβατικές φαρμακευτικές  θεραπείες . Ακόμη και με τη θεραπεία η κατάσταση εξελίσσεται γενικά στο σημείο όπου η χειρουργική επέμβαση απαιτείται για το 70% των πασχόντων. Η χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, δεν παρέχει συνήθως λύση, με το 30% που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση να βλέπει επανεμφάνιση των συμπτωμάτων μέσα σε τρία χρόνια, και το 60% μέσα σε 10.

Μια πιθανή θεραπεία για τη νόσο του Crohn είναι κάνναβη. Έρευνα σε ζώα δείχνει ήδη ότι μπορεί να βελτιώσει την κολίτιδα, μιας φλεγμονώδους κατάστασης του παχέος εντέρου. Υπάρχει επίσης ένας καθιερωμένος ρόλος της κάνναβης στο πλαίσιο της γαστρεντερολογίας για τις ακόλουθες συνθήκες: «ανορεξία, έμετος, κοιλιακό άλγος, γαστρεντερίτιδα, διάρροια, εντερική φλεγμονή, και διαβητική γαστροπάρεση.» 2 Επιπλέον, μια αναδρομική μελέτη από το 2011 διαπίστωσε ότι 21 από τους  30 ασθενείς που καπνιζαν  κάνναβη είδαν σημαντική βελτίωση, με τους ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία με στεροειδή να μειώνεται από 26 σε 4.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν αυτό το μήνα στο περιοδικό Clinical Gastroenterology and Hepatology και τον τίτλο, «Η κάνναβη Προκαλεί κλινική ανταπόκριση σε ασθενείς με νόσο του Crohn:. Μια προοπτική ελεγχόμενη με placebo »

πηγη

http://medicalcannabisreport.com/cannabis-superior-to-drugs-for-inflammatory-bowel-condition-crohns-disease/

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s