Κάνναβη και διαλογισμός

Marijauna-and-SpiritualityΚάνναβη και διαλογισμός . H θετική σχέση και επίδραση της κάνναβης κατά τον διαλογισμό είναι τεκμηριωμένη εδώ και αιώνες. Όμως η εικόνα που έχει ο κόσμος για την κάνναβη και την επίδραση της στην παραγωγικότητα φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι , όταν ακούσουνε για κάνναβη πολλοί σκέφτονται αμέσως την εικόνα του «μαστουρωμένου» φοιτητή να κάθεται στον καναπέ η κάποιου που δεν είναι τελοσπάντων και πολύ παραγωγικός. Ωστόσο, ορισμένες πρόσφατες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κάνναβη σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα σε κάποια άτομα!

Πριν δούμε την σχέση της παραγωγικότητας και της κάνναβης ας ρίξουμε μια ματιά στην κάνναβη για σκοπούς διαλογισμού. Ο διαλογισμός είναι από μονός του ένα καυτό θέμα δεδομένου ότι ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι μπορεί να αλλάξει φυσικά το μυαλό σας προς το καλύτερο, επιδεικνύοντας μείωση του στρες, μεγιστοποιώντας παράλληλα την εστίαση και την γενική αίσθηση της ευημερίας. Για τον διαλογισμό μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία ότι τα οφέλη του υπερτερούν δραστικά το χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται? είναι πραγματικά μια χαμηλού κόστους, υψηλής επένδυσης-απόδοσης που ο καθένας μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Αλλά πώς όμως συνδέετε με την κάνναβη; Όλα στην τελική είναι κατά προσωπική προτίμηση αν θέλετε να καπνίσετε, για διαλογισμό ή όχι, δεδομένου ότι μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν το νηφάλιο μυαλό, ενώ άλλοι, αγαπούν την ευφορία και την κατευναστική επίδραση της κάνναβης κατά τον διαλογισμό και της χρήσης ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Leafly.com συνιστούν ότι οι καλύτερες ποικιλίες κάνναβης για διαλογισμό είναι οι εξής:
meditationstrainpic1-300x100Tζαμαϊκανή Sativa – Lambs Bread
Indica – Granddaddy Purple
και Blue Dream ( υβρίδιο).

Διαβάζοντας τα σχόλια στα άρθρα τους όμως, θα βρείτε πολλές αντικρουόμενες απόψεις ως προς το εάν ή όχι η κάνναβη και ο διαλογισμός είναι καλός συνδυασμός, αλλά όπως είπαμε, περισσότερο εξαρτάται από την ατομική και προσωπική προτίμηση.

Όταν πρόκειται για την παραγωγικότητα, το κάπνισμα μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ο παραπάνω κόσμος άλλα πολλά άτομα όπως ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Seth Rogen, ορκίζονται ότι η κάνναβη είναι αναπόσπαστο μέρος της παραγωγικής τους διαδικασίας. Συγκεκριμένα  δήλωσε ότι «Νομίζω ότι είναι ψέμα να πούμε ότι δεν μπορεί να είναι παραγωγικός κάποιος όταν καπνίζει κάνναβη. Αυτή είναι απαρχαιωμένη σκέψη «. Γιατί, λοιπόν, η τεμπελιά συνδέεται συχνά με την κάνναβη; Ίσως δεν είναι λόγω των επιπτώσεων της κάνναβης, αλλά περισσότερο με το πότε ο κόσμος χρησιμοποιεί κάνναβη  . Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν κάνναβη ώστε να είναι παραγωγικοί αμέσως μετά , μάλλον, οι πλείστοι καταναλώνουν για να χαλαρώσουν ή για να ηρεμήσουν. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι οι χρήστες που καταναλώνουν υψηλές δόσεις κάνναβης για αρκετές εβδομάδες δεν έχουν υπέστη καμία μείωση της παραγωγικότητας τους. Επίσης, υπάρχουν μελέτες που έχουν βρει σύνδεση μεταξύ αύξησης της παραγωγικότητας και του καπνίσματος κάνναβης, λόγω της αύξησης της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Ποια είναι η γνώμη σας; Νομίζετε ότι η κάνναβη και ο διαλογισμός πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί, ή να διατηρούνται χωριστά; Τι γίνεται με την παραγωγικότητα, μπορεί κάποιος να είναι παραγωγικός υπό την επήρεια της κάνναβης.
Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω.

Μεταφραση Μ.Χ πηγη¨http://www.cannahacker.com/weed-and-meditation-tips-and-strains/

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s