Η Αυστραλία μπορεί να νομιμοποιήσει την ιατρική κανναβη μεχρι τον Αύγουστο – έκθεση

Αυστραλία

Μια νέα επιτροπή της Γερουσίας που εκπροσωπεί τα μεγάλα κόμματα της Αυστραλίας ετοιμάζει νέα ρύθμιση του νομοσχεδίου περί φαρμακευτικής χρήσης Κάνναβης και νομιμοποίησης της ιατρική κάνναβης, παρά τις προειδοποιήσεις των ρυθμιστικών επιπλοκών τόσο της Αυστραλίας όσο και του διεθνούς δικαίου .

Η επιτροπή περιλαμβάνει το Συνασπισμό (το Φιλελεύθερο Κόμμα, το Εθνικό Κόμμα, το Northern Territory Φιλελεύθερο Κόμμα, και Κουίνσλαντ Φιλελεύθερο Εθνικό Κόμμα), το Εργατικό Κόμμα και πολλούς γερουσιαστές.

Ένα πλήρως ωριμο φυτό κανναβης είναι έτοιμο για κόψιμο . Αυτα στην Αμρικη στο κατάστημα κανναβης Botanacare

Σήμερα, πάνω από τα δύο τρίτα των Αυστραλών υποστηρίζουν την ιδέα της ιατρικής χρήσης κάνναβης και μόνο το 9 % εκατό αντιτίθενται, βάση μιας πρόσφατης έρευνας από την «Compassionate Care Australia».

Η επιτροπή έλαβε το νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο και μετά τη διεξαγωγή δημόσιων ακροάσεων και την προσέλκυση σχεδόν 200 δημόσιες παρατηρήσεις, έχει ορίσει να παρουσιάσει την έκθεσή της στις 10 Αυγούστου ο ηγέτης των Πρασίνων στην Αυστραλία, ο Richard Di Natale, ο οποίος που ξεκίνησε το νομοσχέδιο, το Νοέμβριο του περασμένου έτους .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η δύναμη των ανθρώπων
Το κράτος δίνει το πράσινο φως για φάρμακα από κάνναβη.

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή θα έχει την εξουσία να επιβλέπει όλα τα θέματα της χρήσης κάνναβης, ιδίως για την παραγωγή, τη διανομή και την ιατρική χρήση σε εθνικό επίπεδο.

Το Υπουργείο Υγείας αντιτάσσεται σθεναρά το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι συνεπάγεται τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού συστήματος που θα δημιουργήσει «πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα» και σύγκρουση με το υπάρχον νόμου περί θεραπευτικών προϊόντων. Μπορεί επίσης να έρχονται σε σύγκρουση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αυστραλίας που έχει με την Ενιαία Σύμβαση για τα Ναρκωτικά.

Ο Μάρτιν Bowles Του Τμήματος Υγείας , προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να αφήσει κάποια νομικά και πρακτικά ζητήματα άλυτα, «που οδηγεί στον κίνδυνο του κανονιστικού κενού, επικάλυψη νόμων και έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την άσκηση της δικαιοδοσίας από τους οργανισμούς και πιθανή ασυνέπεια με άλλες υφιστάμενες νομοθεσίες «.

«Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα μπορούσε να αντιταχθεί,« λέει ο γερουσιαστής Di Natale, «Δεν είναι σύμφωνο με το μοντέλο της παραδοσιακής φαρμακευτικής και μερικοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι είναι ανταγωνιστικό.»

Η δημιουργία ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής είναι αναγκαία για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί της Διαχείρισης Θεραπευτικών Αγαθών, η οποία επιβάλλεται σε φαρμακευτικά προϊόντα αλλά δεν καλύπτει τα φάρμακα φυτικής προέλευσης.

Ο ηγέτης των Πρασίνων αναγνώρισε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με το νομοσχέδιο ωστόσο, δεν είναι ανυπέρβλητα. Είπε συγκεκριμένα» εν λόγω χωρών, που έχουν νομιμοποιήσει την ιατρική κάνναβη χρησιμεύσουν ως ένα καλό παράδειγμα για το τι είναι δυνατό, χωρίς να παραβιάζονται συμβάσεις και κάπως έτσι η Αυστραλία θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία ιατρική κάνναβης θα μπορούσε να γίνει μια σημαντική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης για την Αυστραλία μια μέρα, όπως συμβαίνει ήδη στις ΗΠΑ. Στην Αμερική η βιομηχανία εκτιμάται στα $ 14 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020, ενώ η παγκόσμια αγορά κάνναβης αναμένεται να φθάσει τα $ 100 δισεκατομμύρια.

Σήμερα, αυστραλιανή ομοσπονδιακή νομοθεσία ποινικοποιεί την κάνναβη τόσο για ψυχαγωγικούς όσο και ιατρικούς σκοπούς, με την εξαίρεση της περιορισμένης ανάπτυξης και της κατοχής κάνναβης ως φάρμακο σε μερικά μεμονωμένα κράτη.

Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ εξέφρασε την υποστήριξή του για το νομοσχέδιο του περασμένου έτους, λέγοντας, «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ιατρική χρήση της κάνναβης, όπως ακριβώς δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ιατρική χρήση οπιούχων.

Υπάρχει Λύση

Να πάρει το υπουργείο υγείας την έκθεση από την Αυστραλιανή κυβέρνηση και να εξετάσουν τα μοντέλα άλλων χωρών και να δημιουργήσουν την επιτροπή η οποία θα συντάξει το αντίστοιχο έγγραφο για την Κύπρο και βάση Κυπριακά δεδομένα.

πηγή:http://www.rt.com/news/310768-australia-marijuana-medical-legalise/

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s