Ιατρική κάνναβη για νοσήματα νωτιαίου μυελού

3743_xfvq_marijuanaforspinalcordsΤις περισσότερες φορές ο πόνος στην πλάτη είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αλλά μερικές φορές είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθεί.

Ο νωτιαίος μυελός μας είναι γεμάτος από νεύρα που στέλνουν σήματα εμπρός και πίσω μεταξύ του σώματος και του εγκεφάλου. Είναι προστατευμένο από σπονδύλους, τους οστικούς δίσκους που αποτελούν τη σπονδυλική σας στήλη. Τα ατυχήματα μπορουν να προκαλέσουν ζημιά στους σπονδύλους και ορισμένοι τραυματισμοί παιρνουν ευκολα  μερικοί προκαλούν μόνιμες αλλαγές . Εκτός από τη σωματική δυσφορία, οι τραυματισμοί και οι διαταραχές της σπονδυλικής στήλης επηρεάζουν επίσης την ψυχική και συναισθηματική υγεία.

Τι είναι η νωτιαία μυελική νόσος;

Επειδή ο νωτιαίος μυελός είναι τόσο σημαντικός για τη μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος, είναι πολύ ενοχλητικό όταν τραυματίζεται ή ένα άτομο πάσχει από την ασθένεια. Τα προβλήματα του νωτιαίου μυελού μπορούν να προκαλέσουν απώλεια κίνησης και αίσθησης. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει λόγω ατυχήματος, αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν καταστάσεις και ασθένειες που προκαλούν ασθένειες του νωτιαίου μυελού.

Παρόμοια με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ο τραυματισμός του νωτιαίου μυελού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σπαστικότητα. Η κανναβη είναι σε θέση να ανακουφίσει τη μυϊκή σπαστικότητα με ασφαλέστερο τρόπο από την παραδοσιακή ιατρική. Η ιατρική κανναβη μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τον πόνο που είναι πολύ δυνατος στις νόσους του νωτιαίου μυελού.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κάνναβη μπορεί να περιορίσει τη νευρολογική βλάβη. Τα κανναβινοειδή βοηθούν στη μείωση των προ-φλεγμονωδών κυτοκινών και καθυστερούν την ατροφία και τον εκφυλισμό. Επισης με την κανναβη ,η λευκή ύλη γύρω από την τραυματισμένη περιοχή και το περίβλημα μυελίνης που περιβάλλει το νωτιαίο μυελό προστατεύετε

Η κανναβη βοηθα στην ανακούφιση του νευροπαθητικού πόνου και γιαυτο την καθιστούν αποτελεσματικό τρόπο για τη θεραπεία του πόνου που προκαλείται από τη βλάβη του νωτιαίου μυελού.

 

Πηγη

https://cannabis.net/blog/medical/medical-cannabis-for-spinal-cord-diseases

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s