Άμεση απελευθέρωση στους κρατούμενους που καταδικάστικαν για κάνναβη στην Αμερική

gettyimages-1208285438-e1585321503626Οι φόβοι για την εξάπλωση του COVID-19 και οι προκλήσεις που απαιτούν επαρκή υγιεινή και κοινωνική απομάκρυνση θέτουν τους κρατούμενους στη Αμερικη σε εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό και ενδεχομένως να μετατρέψουν μια ελαφριά ποινή σε θανατική ποινή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες περιφέρειες στις Η.Π.Α. και τον Καναδά αντιμετωπίζουν τα οφέλη της έγκαιρης απελευθέρωσης σε κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί ή που περιμένουν να δικαστούν για μη βίαια εγκλήματα όπως η κατοχή κάνναβης. Άλλες δικαιοδοσίες, όμως, έχουν ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία.

Δεδομένου ότι οι φυλακισμενοι βρίσκονται σε πολύ στενή απόσταση, τα ιδρύματα μπορούν να γίνουν γρήγορα εστία της μόλυνσης του COVID-19. Ο ιός μπορεί να επιζήσει σε επιφάνειες και στον αέρα, καθώς και να μεταδοθεί από σωματικά υγρά όπως τα σταγονίδια σάλιου που εκπέμπονται κατά το βήξιμο, το φτέρνισμα ή την ομιλία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ανώτατος Δικαστής Stuart Rabner του Ανώτατου Δικαστηρίου του Νιού Τζέρσεϊ διέταξε την απελευθέρωση των κατηγορουμένων ή των καταδικασθέντων για μη βίαιες παραβιάσεις, όπως η η χρηση κανναβης

Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικα

Freedom for droves convicted of cannabis crimes

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s