Αριθμοί που προβληματίζουν. 6 στους 10 οδηγούς θετικοί στο ναρκοτέστ

Θετικοί στο ναρκοτέστ 6 οδηγοί σε σύνολο 10 ελέγχων της Αστυνομίας –  Η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να εργαστεί με απώτερο στόχο την ασφάλεια και προστασία, αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης

Προβληματίζουν τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής ελέγχων ναρκοτέστ, καθώς από τους δέκα οδηγούς που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, οι έξι βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

«Το θέμα σίγουρα μας απασχολεί, ωστόσο είναι νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να εργαστεί, έχοντας πλέον “ένα πρόσθετο εργαλείο στα χέρια της”, με απώτερο στόχο την ασφάλεια και προστασία των οδηγών και τη μείωση των τροχαίων οδικών συγκρούσεων.

Αναφερόμενος στο τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε στη 1.45 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην οδό Πάφου, στη Λεμεσό, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι 27χρονος οδηγός παρέλειψε να σταματήσει σε τροχονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση μηχανοκίνητων περιπόλων για την ανακοπή του.

“Διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς να καλύπτεται με πιστοποιητικό ασφάλειας, με ακυρωμένη την εγγραφή του οχήματος από τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας από την 1/11/2016”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ήταν θετικός ο προκαταρκτικός έλεγχος ναρκοτέστ, ενώ στη συνέχεια διενεργήθηκε τελικός έλεγχος ναρκοτέστ με σκοπό, το δείγμα να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για έλεγχο.

Σημείωσε ακόμη πως η Αστυνομία ενεργεί στοχευμένα και πως “η σειρά κάποιων τροχαίων αδικημάτων μας δίδει την υποψία με αποτέλεσμα να γίνονται αυτοί οι έλεγχοι και ήδη από τους δέκα ελέγχους, από τις 25 Ιανουαρίου, έχουμε έξι θετικά αποτελέσματα στον προκαταρκτικό έλεγχο”.

Υποδεικνύοντας ότι η όλη κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας υπογράμμισε πως “προχωρώντας στην εφαρμογή της νομοθεσίας, θα δοθούν και στη συνέχεια τα οποιαδήποτε στατιστικά στοιχεία στη δημοσιότητα και θα περιμένουμε σίγουρα τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για να προχωρήσουν οι υποθέσεις στο δικαστήριο”.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο τελικά οι πολίτες που οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών είναι περισσότεροι από αυτούς που οδηγούν μεθυσμένοι, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι “εκείνο το οποίο μας απασχολεί μέσα από τους ελέγχους που γίνεται είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και τώρα θα δούμε και πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση”.

“Είμαστε στην αρχή”, είπε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει τη στόχευση, ενώ συμπλήρωσε ότι “υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα που φαίνεται ξεκάθαρα η συνεχής διάπραξη κάποιων αδικημάτων”.

Υπενθυμίζοντας το πρόσφατο περιστατικό με οδηγό, στη Λεμεσό, που επίσης οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και προσπαθώντας να αποφύγει τον τροχονομικό έλεγχο, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη στα φώτα τροχαία, ο κ. Αγγελίδης είπε πως “σίγουρα είναι κάτι το οποίο στέλνει τα δικά του μηνύματα και μας απασχολεί”.

Ο στόχος και το πλαίσιο είναι δεδομένο, συνέχισε και τόνισε ότι “εργαζόμαστε για την ασφάλεια των οδηγών και γενικότερα για να μειωθούν τα δυστυχήματα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s