Μάλιστα!!Αυτή ειναι πρόοδος!! Το Σαν Φρανσίσκο θα διαγράψει όλες τις καταδίκες για κάνναβη που χρονολογούνται από το 1975, καθώς η Καλιφόρνια επαναπροσδιορίζει τη στάση της απέναντι στην κάνναβη .

Ο Επαρχιακός Εισαγγελέας George Gascon είπε ότι το Σαν Φρανσίσκο θα απορρίψει αμέσως όλες τις καταδίκες κάνναβη που χρονολογούνται από το 1975 και διαγράψει τα αρχεία σύλληψης για όποιον αντιμετώπισε τέτοιες κατηγορίες. Η πόλη σχεδιάζει επίσης να επανεξετάσει όλα τα κακουργήματα εν σχέση με την κάνναβη που καταγράφηκαν κατά την ίδια χρονική περίοδο και, στις κατάλληλες περιπτώσεις, να τα αναδικάσει σε παραπτώματα.

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα λάθη που προκλήθηκαν από τις αποτυχίες του πολέμου κατά των ναρκωτικών εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα και να αρχίσουμε να διορθώνουμε κάποιες βλάβες που έγιναν όχι μόνο σε ολόκληρο το έθνος αλλά συγκεκριμένα στις μειονότητες » δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Η απόφαση προέρχεται μετά την γνωστή διάταξη στον νόμο της Καλιφόρνιας για την νομιμοποιημένη κάνναβη, που προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κάνναβης στο παρελθόν. Ο νέος νόμος επιτρέπει στους ανθρώπους με ποινικά αδικήματα κάνναβης να ξανά έχουν καθαρό μητρώο  και εκείνοι με ποινικές καταδίκες την ευκαιρία να τις μειώσουν, εν αναμονή αναθεώρησης.

Αυτό όμως δεν θα συμβεί αυτόματα: Ένα άτομο που καταδικάστηκε για ένα έγκλημα  πρέπει να ζητήσει από το δικαστήριο να αλλάξει το αρχείο του. Τουλάχιστον 4.500 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για αλλαγή των πεποιθήσεων τους από τότε που τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2016, μετά τη μετάβαση. Αλλά οι δικηγόροι και άλλοι λένε ότι η αλλαγή δεν έχει δημοσιευτεί καλά και ότι η απαίτηση υποβολής αιτήματος στο δικαστήριο δυσχεραίνει τους κατοίκους με χαμηλό εισόδημα να αλλάξουν τα αρχεία τους.

Αυτό είπε, ο Gascon και άλλοι στο Σαν Φρανσίσκο,  είναι μέρος του λόγου που αυτόματα αλλάζει ή επανεξετάζει τις καταδίκες.

«Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που πρόκειται να απορριφθούν χωρίς κόστος», δήλωσε ο επιβλέπων του Σαν Φρανσίσκο Μάλια Κοέν.

Ο Gascon εκτιμά ότι μόλις πάνω από 3.000 παραπτώματα θα απορριφθούν αυτόματα. Σχεδόν 5.000 κακουργήματα θα επανεξεταστούν και, εάν χρειαστεί, θα καταδικαστούν εκ νέου σε παραπτώματα. Οι εισαγγελείς μπορούν να αποφασίσουν να μην υποστηρίξουν τη μείωση σε περίπτωση που το πρόσωπο έχει σοβαρό κακούργημα, όπως δολοφονία, στα αρχεία τους.

Οι παλιές καταδίκες θα αναταξινομηθούν σύμφωνα με το νόμο, όπως είναι τώρα. Για παράδειγμα, αν κάποιος είχε καταδικαστεί για κατοχή μιας ουγκιάς ή λιγότερης , αυτή η καταδίκη θα διαγράφεται επειδή αυτή είναι πλέον νόμιμη σύμφωνα με το νόμο της Καλιφόρνιας.

Η Συμμαχία για την Πολιτική για τα Ναρκωτικά ανέφερε ότι υπήρξαν 500.000 συλλήψεις για αδικήματα κάνναβης στην Καλιφόρνια στο παρελθόν στα τελευταία 10 χρόνια και εκτιμά ότι έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναθεωρημένες καταδικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα αρχεία τους.

Πηγη:Wow this is amazing!San Francisco to dismiss all marijuana convictions dating back to 1975 as California redefines attitude to cannabis | The Independent – Cannabis News World

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s