Νέα μελέτη λέει ότι τα μηχανήματα του ναρκοτεστ ειναι ανακριβη

Το μηχάνημα του ναρκοτεστ είναι ανακριβη

Οι ερευνητές δεν μπορούν να προσδιορίσουν  αν κάποιος είναι υπό την επήρεια της κάνναβης με χημική μέθοδο όπως αυτή του ναρκοτεστ.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης έχει επιταχυνθεί με ταχύτατους ρυθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Και καθώς αυτό το κύμα έρχεται προς την χώρα μας , οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας αγωνίζονται σκληρά στο να βρίσκουν νέους τρόπους να συνεχίσουν να μας καταπιέζουν.

Ακόμα κι αν η ιατρική ή ψυχαγωγική χρήση κάνναβης θα είναι κάποτε νόμιμη όπως στην Αμερική, θα είναι ακόμα παράνομο να οδηγείτε ή να χειρίζεστε μηχανές υπό την επήρεια κάνναβης ; Αυτό το δίλημμα οδήγησε σε μια τεχνολογική κούρσα εξοπλισμών ανίχνευσης , αλλά δεν έχει αποδώσει ακόμα ένα αξιόπιστο προϊόν, χάρη στη μοναδική φύση των ενεργών συστατικών της κάνναβης.

Ωστόσο, οι τοξικολόγοι έχουν κάποιες άλλες ιδέες για την μελλοντική πορεία της νομιμοποίησης. Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Trends in Molecular Medicine, ο Marilyn Huestis, Ph.D., 23χρονος ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου για την κατάχρηση ναρκωτικών, και ο Michael Smith, Ph.D., με τον οποίο η Huestis διατηρει συμβουλευτική εταιρεία τοξικολογίας, περιγράφει γιατί είναι  τόσο δύσκολο να αναπτυχθεί μέθοδος ανίχνευσης Δ9-τετραϋδροκανναβινόλης, το κύριο δραστικό χημικό στη κάνναβης .

«Το THC μπορεί να ανιχνευτεί στα ούρα σας για διάστημα έως δύο μηνών σε ορισμένες περιπτώσεις.»

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που σχετίζονται  το THC, είναι ότι είναι λιποδιαλυτό και η φαρμακοκινητική του – πώς το φάρμακο κινείται μέσα και έξω από το σώμα σας – είναι πολύ διαφορετικό από τα υδατοδιαλυτά φάρμακα όπως το αλκοόλ και η κοκαΐνη. Από τη μία πλευρά, με το THC μπορεί πραγματικά να μην υπάρχει ίχνος σε δείγμα  αίματος ενός περιστασιακού καπνιστή σε λιγότερο από τρεις ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι εάν οι μπάτσοι σας σταματήσουν και σας υποψιάζονται , μπορεί να  δείξετε  αρνητικά στο τεστ εξαρτάτε πόση ώρα θα κάνετε να φτάσετε στο σταθμό για εξέταση αίματος. Αυτό αναγκάζει την αστυνομία να επιβάλει ταχεία δοκιμή στον δρόμο για την επιβολή του νόμου όπως και το αλκοτεστ.

Από την άλλη πλευρά, οι χρόνιοι καπνιστές θα μπορούσαν να δείξουν θετικά σχεδόν κάθε στιγμή. Εφόσον το THC είναι λιποδιαλυτό, απορροφάται και απελευθερώνεται αργά με την πάροδο του χρόνου από τους ιστούς του ατόμου. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ δύσκολο να πει από μια εξέταση αίματος εάν ένας χρόνιος καπνιστής κάπνισε εκείνο το δευτερόλεπτο ή αν έχουν περάσει δύο ημέρες από την τελευταία του φορά

Ως εκ τούτου, οι συγγραφείς του εγγράφου γράφουν ότι με άλλα λόγια, μόνο επειδή κάποιος δείξει θετικά για THC δεν σημαίνει ότι βρίσκονταν κάτω από την άμεση επίδραση του φαρμάκου . Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, σημειώνουν οι συγγραφείς, ότι προσπαθούν να αναπτύξουν δοκιμές THC που είναι γρήγορες και αξιόπιστες.

Το THC, το πιο γνωστό ενεργό χημικό προϊόν της κάνναβη, μπορεί να παραμείνει στο σύστημά σας για ώρες ή εβδομάδες.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να μετρήσει το THC σε μια συσκευή σαν ένα αναπνευστικό σύστημα.

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Huestis βρίσκεται στο επιστημονικό συμβουλευτικό συμβούλιο της Cannabix, μιας από τις εταιρείες που αγωνίζονται να φέρουν μια συσκευή αναπνοής κάνναβης στην αγορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστημονική γνώμη της είναι λιγότερο έγκυρη, αλλά σημαίνει ότι έχουν κέρδος  αν κερδίσουν την μάχη για αναπνευστήρα κάνναβης ανίχνευσης .

Το πρωτότυπο αναπνευστήρα κάνναβης του Cannabix.

Οι Huestis και Smith ισχυρίζονται ότι, δεδομένης της προκλητικής φύσης της ταχείας ανίχνευσης THC, οι επαγγελματίες της επιβολής του νόμου και της κατάχρησης ναρκωτικών θα πρέπει να βασίζονται στις δεξιότητές τους να αναζητούν δείκτες συμπεριφοράς  τόσο  όσο εξαρτώνται από χημικές δοκιμές.

Μέχρι στιγμής, 30 αμερικάνικες πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την ιατρική κάνναβης και οκτώ  – όπως και η Ουάσινγκτον, DC – έχουν νομιμοποιήσει τη κάνναβης αναψυχής. Ο ταχύς ρυθμός της μεταρρύθμισης της κάνναβης απαιτεί για να τηρηθεί η πολιτική δημόσιας υγείας. Οι Huestis και Smith αναφέρουν στο έγγραφό τους ότι, λόγω της εξαιρετικά μεταβλητής φαρμακοκινητικής της THC, η επιστήμη δεν υποστηρίζει ακόμη ένα νόμιμο όριο για τους THC στους οδηγούς. Αλλά επισημαίνουν επίσης ότι η επιβολή του νόμου δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η χρήση της κάνναβης είναι σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό για την κατάχρηση ουσιών και την υγειονομική περίθαλψη.

«Η κατανόηση του ιστορικού της κάνναβης και της συνθετικής κάνναβινοειδούς πρόσληψης ενός ατόμου είναι ζωτικής σημασίας για τους κλινικούς γιατρούς που ασχολούνται με την τοξικομανία, το τμήμα έκτακτης ανάγκης και το προσωπικό πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τους ερευνητές που ερευνούν τα αποτελέσματα των κανναβινοειδών, τους ιατρικούς εξεταστές και τους υπαλλήλους δημόσιας υγείας» γράφουν.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ταχεία τεχνολογία screening THC, υπάρχουν πολλά χρήματα στην πώληση του εξοπλισμού και σύντομα σίγουρα θα γίνουν τα μηχανήματα πιο ακριβείας.

Μέχρι τότε όμως γιατί να καταστρέφουν ζωές αθώων ανθρώπων με αναξιόπιστα μηχανήματα ;

Μ.Χ

πηγες.

New Study Says Roadside Marijuana Breathalyzer Is a Long Way Off | Inverse

Why It’s Difficult to Develop a Roadside Test for cannabis

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s