ΗΠΑ | Νέα Υόρκη θα εξετάσουμε την νομιμοποίηση της κάνναβης αναψυχής Πολιτισμός – Νέα της Καννάβης

Η Νέα Υόρκη θα μελετήσει κατά πόσο είναι εύλογο να νομιμοποιήσει τη κάνναβη  για ψυχαγωγική χρήση, καθώς οι γειτονικές πολιτείες προχωρούν στην αλλαγή του νόμου , ανακοίνωσε ο Τζον Ανδρέας Κουόμο την Τρίτη.

Ο Cuomo κάλεσε τους νομοθέτες να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση μελέτης σκοπιμότητας, ως μέρος της ετήσιας έκθεσής του για τον κρατικό προϋπολογισμό, στην οποία κατέθεσε την πρόταση δαπανών του για το επόμενο έτος.

Η μελέτη θα εξετάσει τη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων στη Μασαχουσέτη, το Βερμόντ και πιθανώς το Νιου Τζέρσεϋ στη Νέα Υόρκη και ποια είδη ενδεχόμενων εμποδίων  θα μπορούσαν να υπάρξουν αν το κράτος χαλάρωνε τους νόμους για τη κάνναβη, ειδικά καθώς η διοίκηση του Τράμπα έδωσε στους εισαγγελείς μεγαλύτερη ελευθερία να ασκήσουν δίωξη βάση ομοσπονδιακού δικαίου για τη κάνναβη.

Η ανακοίνωση του Cuomo έρχεται μετέπειτα από τουλάχιστον εννέα πολιτείες και η επαρχία της Κολούμπια έχουν νομιμοποιήσει μικρές ποσότητες κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση.

Αυτό περιλαμβάνει δύο από τα γειτονικά κράτη της Νέας Υόρκης: τη Μασαχουσέτη, των οποίων οι ψηφοφόροι ενέκριναν την νόμιμη κάνναβη   το 2016 και το Βερμόντ, όπου οι νομοθέτες ψήφισαν υπέρ αυτού νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο κυβερνήτης του New Jersey, Phil Murphy, δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης.

Η μελέτη της Νέας Υόρκης θα οδηγήσει το κρατικό υπουργείο Υγείας, το οποίο θα συνεργαστεί με την κρατική αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να εξετάσει το θέμα, δήλωσε ο Cuomo.

Ο κυβερνήτης Andrew Cuomo προτείνει μια μελέτη για να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νομιμοποίησης της κάνναβης αναψυχής στη Νέα Υόρκη. Η πρόταση του Cuomo ήταν μέρος της διεύθυνσης του κρατικού προϋπολογισμού της την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018. Γραφείο Jon Campbell / Albany

«Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα, είναι ένα πολύ συζητημένο θέμα  και θα ήταν σωστό να έχουμε τα τελευταία στοιχειά σε αυτή συζήτησης για τελευταία φορά » δήλωσε ο Cuomo κατά τη διάρκεια της διάρκειας των 40 λεπτών.

Η Νέα Υόρκη είναι ένα από τις 29 πολιτείες που επιτρέπουν τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη των Κρατικών Νομοθεσιών.

Αλλά το πρόγραμμα της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα πιο περιοριστικά στη χώρα. Το φάρμακο δεν επιτρέπεται σε καπνίζοντες μορφές, ενώ οι πιστοποιημένοι ασθενείς μπορούν να αγοράσουν αντικείμενα όπως κρέμες, έλαια και χάπια.

Ο Cuomo έχει από καιρό εκφράσει την προσοχή του για τη χαλάρωση των νόμων αναψυχής της κάνναβης, και πολλοί από τους περιορισμούς στο πρόγραμμα ιατρικής-κάνναβη είχαν επιμείνει από αυτόν.

Η Γερουσία του Βερμόντ την Τετάρτη έδωσε την τελική έγκριση σε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης , θέτοντας το Βερμόντ σε πορεία για να γίνει το πρώτο κράτος που νομιμοποιεί την κάνναβη με πράξη του νομοθετικού σώματος και όχι μέσω δημοψηφίσματος πολίτων. (Ιαν 10) ΑΡ

Από τις 9 Ιανουαρίου, υπήρχαν 40.934 πιστοποιημένοι ασθενείς στο πρόγραμμα ιατρικής-κάνναβη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το κρατικό υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Robert Mujica, διευθυντής προϋπολογισμού του Cuomo, δήλωσε ότι οι γειτονικες πολιτειες  «προχωρώντας με ρυθμιζόμενα προγράμματα κάνναβη ώθησαν την ανάγκη για τη νέα μελέτη.

«Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει», είπε ο Mujica. «Μόλις το ανακοινώσαμε, αλλά και πάλι, όταν ολοι γύρω σας αρχίσουν να ρυθμίζουν μια δραστηριότητα ή να το επιτρέπουν, υπάρχει διαρροή, υπάρχουν επιπτώσεις ποινικής δικαιοσύνης, υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις και έτσι θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει».

Η μελέτη επικροτήθηκε από μία από τις εταιρείες κάνναβης που δραστηριοποιούνται στο ιατρικό πρόγραμμα της Νέας Υόρκης.

«Η επιτροπή του κυβερνήτη Cuomo να νομιμοποιήσει τη κάνναβη θα μπορούσε να είναι ένας παραγωντας αλλαγής που θέτει τη Νέα Υόρκη στο επίκεντρο ενός εθνικού κινήματος που κερδίζει δυναμική μέχρι σήμερα», δήλωσε σε δήλωσή του η Hillary Peckham, επικεφαλής λειτουργού της Etain Health Inc.

ΠΗΓΗ : USA | New York to Look at Legalizing Recreational Marijuana | Cannabis Culture – Cannabis News World

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s