Η κάνναβη αναψυχής είναι τώρα προς πώληση στην Καλιφόρνια – Business Insider – News World Cannabis

 • Η κάνναβη  για προσωπική χρήση είναι τώρα προς πώληση στην Καλιφόρνια
 • Νόμιμη η κάνναβη από την 1 Ιανουαρίου
  Οι ενήλικες ηλικίας άνω των 21 ετών μπορούν να αγοράσουν έως και μια ουγκιά κάνναβης και να κατέχουν  έως και έξι φυτά στο σπίτι χωρίς επιστολή γιατρού.
 • Προσωρινές άδειες χρήσης σε περισσότερα από 40 φαρμακεία, οι οποίες τους επιτρέπουν να πουλήσουν μη ιατρική κάνναβη από την 1η Ιανουαρίου επίσης.
  Η Χρυσή Πολιτεία πρόκειται να γίνει πολύ πιο πράσινη.

  Οι πωλήσεις ψυχαγωγικής κάνναβης ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου, αφού οι Καλιφόρνια ψήφισε την νομιμοποίηση στις εκλογές του 2016.

  Το ντεμπούτο της νόμιμης αγοράς θέτει τέλος στην απαγόρευση στην πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία, η οποία είναι πλέον και η μεγαλύτερη νομική αγορά κάνναβης στην Αμερική.

  Οι ενήλικες ηλικίας άνω των 21 ετών μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν, να μεταφέρουν και να αγοράσουν έως και μια ουγκιά για μη ιατρική χρήση και να αναπτύσσουν έως και έξι φυτά στο σπίτι χωρίς επιστολή γιατρού.


  Αν και είναι νόμιμη, δεν θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα φαρμακεία.

  Η Καλιφόρνια άρχισε να εκδίδει προσωρινές άδειες σε φαρμακεία – ή πρατήρια ιατρικής κάνναβης – το Δεκέμβριο, που θα επιτρέπει σε αυτά τα καταστήματα να πουλήσουν μη ιατρική κάνναβη. Οι άδειες άρχισαν να ισχύουν την 1η Ιανουαρίου.

  Μέχρι στιγμής, το κρατικό γραφείο ελέγχου κάνναβης έχει χορηγήσει άδειες λιανικής σε 42 φαρμακεία από το Eureka έως το Oakland στο Σαν Ντιέγκο. (Υπάρχουν περισσότερα από 1.300  σε όλη την επικράτεια.) Οι πελάτες μπορούν να δουν έναν πλήρη κατάλογο των καταστημάτων που έλαβαν άδειες στην ιστοσελίδα του Προεδρείου.

  Οι κρατικοί κανόνες υπαγορεύουν ότι η κάνναβη  δεν θα πωλείται μεταξύ των ωρών των 10 μ.μ. και 6 π.μ.

  Δεν είναι όμως όλοι στην Καλιφόρνια ενθουσιασμένοι με αυτή την κατάσταση .. Μια αναθεώρηση από τους Los Angeles Times διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% των κομητειών και πόλεων της Καλιφόρνιας, συμπεριλαμβανομένων των Fresno, Bakersfield και Anahaim, έχουν κινηθεί για να απαγορεύσουν την πώληση ή την καλλιέργεια κάνναβης ξεχωριστά .

  Ποσο θα κοστιζει?
  Η τιμή  για τη νόμιμη, μη ιατρική κανναβη είναι περίπου 11 δολάρια ανά γραμμάριο ή 34 δολάρια για ενα όγδοο της ουγγιάς, σύμφωνα με το site index MJCharts.

  Η κρατική νομοθεσία επιβάλλει φόρο 15% στις πωλήσεις του φαρμάκου, ο οποίος θα αυξάνετε ετησίως έως και θα προσθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με το Γραφείο Νομοθετικού Αναλυτή του κράτους.

  Πρόσθετοι κρατικοί και τοπικοί φόροι σημαίνουν ότι θα μπορούσαν να αναμένουν να πληρώσουν πραγματικό φορολογικό συντελεστή 45% κάθε φορά που αγοράζουν.

  Η τιμή της κάνναβης έχει ήδη αυξηθεί μετά από μια σειρά από τεράστιες πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια το περασμένο φθινόπωρο οπού καταστράφηκαν καλλιεργητές της βιομηχανίας. Η εταιρεία BDS Analytics, εταιρεία μαζικής ενημέρωσης για την μαριχουάνα, δήλωσε στην Business Insider ότι η έλλειψη θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των τιμών κατά 10 έως 20% – περίπου 2 δολάρια επιπλέον ανά γραμμάριο.

  Πού θα μπορούν να καπνίσουν;

  Είναι ακόμα παράνομο να καταναλώνουν κάνναβη δημόσια, σε πεζοδρόμια και σε χώρους όπου απαγορεύεται ο καπνός, όπως τα εστιατόρια και τα θέατρα. Η χρήση πριν την οδήγηση είναι επίσης εκτός ορίων.

Όσοι συλληφθούν για  κάπνισμα  σε δημόσιο χώρο θα καταβάλουν πρόστιμο μεταξύ $ 100 και $ 250.

Η ιδιωτική κατοικία είναι ο ασφαλέστερος χορός για κατανάλωση, αν και οι ιδιοκτήτες μπορούν να απαγορεύσουν την κατοχή κάνναβης στις εγκαταστάσεις τους.

Ποτέ άραγε να περιμένουμε και εμείς στη Κύπρο κάποια παρόμοια αλλαγή τώρα που όχι μονό επιστημονικά και ιατρικά άλλα και κοινωνικά αποδεικνύεται ότι η κάνναβη είναι το καλύτερο φάρμακο και το πιο άγνο ψυχαγωγικό βότανο.

πηγη: Recreational marijuana is now for sale in California – Business Insider – Cannabis News World

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s