Πόση κάνναβη θα χρειαζόταν για να σας σκοτώσει;

Σε έρευνα του 2014 σχεδόν το ήμισυ των Αμερικανών λένε ότι έχουν δοκιμάσει κάνναβη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάζουν λόγο της νομιμοποίησης στις ΗΠΑ από ποτέ (και εννέα κράτη περιμένουν την ημέρα των εκλογών), είναι σημαντικό να μάθουμε πόσα μοιραία περιστατικά είχαμε παγκοσμίως απο την κάνναβη.

Η απάντηση  είναι ΜΗΔΕΝ . Αυτό πάντα σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Ναρκωτικών της Αμερικής, το οποίο συλλέγει δεδομένα για μια σειρά άλλων ουσιών, τόσο νόμιμων όσο και παράνομων όπως παυσίπονα από συνταγή γιατρού και η ηρωίνη τα οποία είναι οι δυο ουσίες που σκότωσαν περισσότερους από 28.000 Αμερικανούς το 2014. Σχεδόν 88.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με το αλκοόλ κάθε χρόνο, γεγονός που καθιστά το αλκοόλ την τέταρτη κύρια αποτρέψιμη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Είναι αδύνατο όμως να κατανάλωση κάποιος  θανατηφόρα δόση κάνναβης

Ο David Schmader, συγγραφέας του βιβλίου «Weed: Ο Οδηγός χρήσης», μίλησε με τους εμπειρογνώμονες και υπολόγισεπερίπου πόση κάνναβη θα χρειαζόταν για να σκοτώσει κάποιον.

«Ακόμα και η ασπιρίνη μπορεί να σας σκοτώσει αν πάρετε πάρα πολύ, αλλά μια θανατηφόρα δόση κάνναβης θα απαιτούσε περίπου 700κιλα σε δεκαπέντε λεπτά -κατι αδύνατο για οποιοδήποτε άνθρωπο, ακόμη και τον Snoop Dogg,» γράφει στο βιβλίο του ο Schmader.

Για να καταλάβουμε καλύτερα , δείτε την φωτογραφία από το βιβλίο

cwbzu5xviaa2ptn
Ένας λόγος για την αδυναμία αυτή είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος. Όταν ένας χρήστης πίνει κάνναβη, οι χημικές ουσίες στο φυτό πάνε μέσο του νευρικού συστήματος στον εγκέφαλο και επάνω στα μόρια που ονομάζονται υποδοχείς κανναβινοειδών. Εκείνα τα μικρά κύτταρα κατέχουν την δύναμη να επηρεάζουν την ευχαρίστηση, τη μνήμη, το συντονισμό και τη γνωστική λειτουργία, μεταξύ άλλων λειτουργιών, και για αυτό το λόγο επηρεάζει τη σκέψη και τη συμπεριφορά.

Οι Υποδοχείς κανναβινοειδών δεν βρίσκονται στις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την αναπνοή. Έτσι, δεν μπορούν να επιφέρουν θανατηφόρα υπερβολική δόση από κάνναβη. – Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, εξηγεί.

Η κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη, όμως. Το ψυχοδραστικον συστατικό , η τετραϋδροκανναβινόλη ή THC, είναι ισχυρό και επηρεάζει της φυσικές ικανότητες και τις αποφάσεις και αυτή η απομείωση μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να θέτουν τον εαυτό τους σε πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

rtr3kfyn

Και ενώ δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις θανάτων από υπερβολική δόση κάνναβης , πάρα πολλά πράγματα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις απίστευτα άβολα. Για παράδειγμα, η  αύξηση στους χτύπους της καρδιάς , τα χέρια μπορεί να τρέμουν, και το άγχος. Αυτά όμως μπορεί να είναι συνδεδεμένα με την πράξη της παρανομίας πάρα την ουσία
Στο βιβλίο του, Schmader συνιστά ότι αν και μπορεί να νιώσετε άβολα δεν είστε σε κανένα πραγματικό κίνδυνο.Πιείτε λίγο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να φάτε ένα σνακ – κατά προτίμηση ένα που είναι έτοιμο για κατανάλωση και δεν απαιτεί λειτουργία σόμπας – για την ενίσχυση του σακχάρου στο αίμα σας.

Η κάνναβη ήταν πάντοτε συμβατή με τον ανθρωπινό οργανισμό και δεν πρόκειται ποτέ να αποβεί ποτέ μοιραία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s