Το policenet.gr συνεχιζει τα αρθρα

Απο την σελιδα του policenet.gr…. Ακομα ενα θετικο αρθρο ??? τι γινεται ρε παιδια?

Αυτά τα χασισόδεντρα έχουν και βραβείο
ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ…
Αυτά τα χασισόδεντρα έχουν και βραβείο

Δίπλα στα παιδάκια που γκαρίζουν και τα τρενάκια του λούνα παρκ, στα τεράστια λουκάνικα και τα μαντριά γεμάτα από βραβευμένα γουρούνια και αγελάδες, το πολιτειακό πανηγύρι στο Salem του Oregon ξεκινάει μια καινούργια παράδοση: μια έκθεση με μαριχουάνα «πρώτης γραμμής».

Είναι το πρώτο πανηγύρι της πολιτείας το οποίο παρουσιάζει φυτά κάνναβης, κάτι που αποδεικνύει -σύμφωνα με τους καλλιεργητές αλλά και τους θεατές- πως οι καιροί αλλάζουν και ο κόσμος πλησιάζει όλο και περισσότερο το νόμιμο χόρτο.

Μέχρι στιγμής, περίπου 1.000 άτομα έχουν περάσει τις πύλες του πανηγυριού από την ώρα που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Don Morse, προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Κάνναβης του Oregon, το οποίο είναι χορηγός της έκθεσης. Ένας υπάλληλος security φυλάει την έκθεση των εννέα φυτών, η οποία τρέχει από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και είναι ανοιχτή για οποιοδήποτε άτομο πάνω από 21 ετών. Όταν ο κόσμος μπαίνει στο θερμοκήπιο, πολλοί από αυτούς βγάζουν το κινητό τους, ζητώντας από άλλους να τους απαθανατίσουν καθώς ποζάρουν δίπλα στα φυτά.

«Ο σκοπός μου είναι να αφαιρέσω το στίγμα από την κάνναβη, να της δώσω την εικόνα που έχει οποιοδήποτε άλλο φυτό», εξηγεί ο Morse.

 

Η ψυχαγωγική μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε επισήμως τον Ιούλιο του 2015, μετά την έγκριση που έλαβε από τους ψηφοφόρους του Oregon σε ψηφοφορία για το εν λόγω θέμα ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό σημαίνει πως στην πολιτεία οποιοδήποτε άτομο άνω των 21 μπορεί να έχει στην κατοχή του σχεδόν 230 γραμμάρια μαριχουάνας, ενώ οι ενήλικοι μπορούν να καλλιεργούν μέχρι και τέσσερα φυτά μαριχουάνας, αρκεί να μη βρίσκονται σε δημόσια θέα.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 400 αδειούχοι πωλητές χόρτου στο Oregon, αλλά οι πολιτειακές αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός τους θα σκαρφαλώσει στους 550 μέχρι το 2019, σύμφωνα με την Εφορία του Oregon. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα είναι απόλυτα επιτυχημένο οικονομικά, δημιουργώντας έσοδα περίπου 22,5 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους μόνο στο πρώτο μισό του 2016.

Μετά τη νομιμοποίηση του χόρτου, η Διεύθυνση Γεωργίας του Oregon δήλωσε πως αντιμετώπιζε την κάνναβη που βγαίνει από το Oregon ως αγροτική σοδειά, αλλά έστω κι έτσι, η μεταφορά των φυτών στο πανηγύρι της πολιτείας δεν ήταν εύκολη διαδικασία. Ο Morse είπε πως χρειάστηκαν έξι μήνες διαπραγματεύσεων για να πείσει τις αρχές να αντιμετωπίζουν την κάνναβη ως αγροτική καλλιέργεια, όπως είναι για παράδειγμα το καλαμπόκι, οι κολοκύθες ή οι τομάτες, προϊόντα δηλαδή που παρουσιάζονται κανονικά σε πανηγύρια που γίνονται σε όλη τη χώρα.

 

Και ναι, αυτά τα εννέα φυτά είναι ειδικές περιπτώσεις, μιας και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στη Γιορτή Καλλιεργητών Κάνναβης του Oregon, έναν διαγωνισμό που έγινε πριν από δύο περίπου εβδομάδες για να επιλεχθούν τα φυτά που θα παρουσιάζονταν στο πανηγύρι της πολιτείας. Οι περισσότεροι διαγωνισμοί μαριχουάνας βαθμολογούν το άνθος –το τμήμα που καπνίζεται–, αλλά η Γιορτή των Καλλιεργητών είναι από τους λίγους διαγωνισμούς όπου οι κριτές βαθμολογούν τα φυτά σε πιο πρώιμο στάδιο, προτού δηλαδή ανθίσουν.

Καλλιεργητές από διάφορα μέρη της πολιτείας παρέδωσαν τα δικά τους φυτά για να κριθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, με τους κριτές να τα βαθμολογούν με βάση το άρωμα, τη δομή των φύλλων και το σχήμα τους. Ο διαγωνισμός χωρίστηκε σε τρεις κατηγορίες (indica, sativa και υβρίδια), με τα φυτά που κατέκτησαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση να πηγαίνουν στο πανηγύρι της πολιτείας.

 

Ο Ed Rosenthal, που αποκαλεί τον εαυτό του «guru της ganja», ήταν ο επιμελητής της κριτικής διαδικασίας. Σε σχέση με πιο παραδοσιακούς ανθοκομικούς διαγωνισμούς, το να διαλέγεις τα καλύτερα φυτά κάνναβης είναι πιο δύσκολη διαδικασία, που θέλει περισσότερη παρατήρηση, μιας και κάθε είδος δείχνει πολύ διαφορετικό. Στο τέλος, μια ελαφρά ατονία ή ο αποχρωματισμός ενός φύλλου μπορούν να καταστρέψουν έναν καλλιεργητή.

«Ξέρεις πώς είναι όταν κάποιος είναι άρρωστος και το δέρμα του αλλάζει λίγο χρώμα;» λέει ο Rosenthal. «Για τέτοια επίπεδα αλλαγών μιλάμε».

Ο Daniel DeMeulle πήρε την πρώτη θέση στην υβριδική κατηγορία με το Whitaker Blues, ένα είδος που προσφέρει χαλαρό «άκουσμα». Ο DeMeulle δήλωσε πως καλλιεργεί για πάνω από 13 χρόνια και πως είχε αφιερώσει στο δύο μηνών φυτό πάνω από 70 ώρες εργασίας. Αν και έχει επιβλέψει καλλιέργειες διαφόρων πρατηρίων μαριχουάνας, αυτό το φυτό προήλθε από την προσωπική του συλλογή.

Η πραγματικότητα όπως είναι, μέσα από το Newsletter του VICE Greece

«Είναι πολύ δύσκολο φυτό», είπε ο DeMeulle. «Αν δεν έχεις κάνει τα πάντα όπως ακριβώς πρέπει, δεν θα σου δείξει τον καλύτερο εαυτό του».

Στο πανηγύρι της πολιτείας, ο DeMeulle σιγοπίνει ένα έντονα πράσινο slushy καθώς εξηγεί πώς ελέγχει όλα τα φυτά του τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, τσεκάροντας τα επίπεδα υγρασίας και τη θερμοκρασία. Καλλιεργώντας τα φυτά του σε χώμα και όχι υδροπονικά, πρέπει επίσης να προσέχει και για έντομα και παράσιτα που μπορούν να τους κάνουν κακό.

«Τα παράσιτα μπορούν να σου δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα», λέει ο DeMeulle. «Αν δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, μπορεί να χάσεις τη σοδειά σου μέσα σε ελάχιστες ημέρες».

 

Ο Danny Grimm, ιδιοκτήτης της Uplifted, μιας φάρμας μαριχουάνας, βραβεύτηκε σε δύο άλλες κατηγορίες: στην indica με το Granddaddy Purple του και στη sativa με το Super Sour Diesel. Καλλιεργεί φυτά χρησιμοποιώντας υδροπονικό σύστημα και τα τσεκάρει κάθε δύο ώρες από την ώρα που έφτασε στο πανηγύρι.

«Απαιτούν σίγουρα πολλή δουλειά, ειδικά στη διατήρηση της θερμοκρασίας επειδή κάνει ζέστη εδώ», λέει. «Αλλά εντάξει, δεν έχει έρθει κανένας να τραβήξει τα φύλλα ή να κάνει κακό στο φυτό ή κάτι τέτοιο».

Ο Grimm λέει πως καλλιεργεί ιατρική μαριχουάνα εδώ και 12 χρόνια, αλλά πως σκέφτεται να το γυρίσει στην ψυχαγωγική στο μέλλον. Αυτήν τη στιγμή, τα πρατήρια ιατρικής μαριχουάνας στο Oregon μπορούν να πωλούν και προϊόντα ψυχαγωγικής μαριχουάνας, αλλά μόνο μέχρι το τέλος της χρονιάς, οπότε και θα βγουν οι πρώτες άδειες για πρατήρια πώλησης ψυχαγωγικής μαριχουάνας.

Όταν ανθίσουν, ο Grimm λέει πως το κάθε φυτό του μπορεί να δώσει 450 με 700 γραμμάρια χόρτου, χοντρικά 2.100 με 3.200 ευρώ ανά φυτό. Από το πρώτο στάδιο χρειάζονται περίπου 55 με 70 ημέρες για να φτάσεις σε στάδιο ωρίμανσης.

Παρά τη χρηματική αξία των φυτών, ο Morse λέει πως πολλοί από τους νικητές δεν έχουν σκοπό να κόψουν τον ανθό. Αντ’ αυτού, κάποιοι καλλιεργητές πιθανόν να κόψουν μικρά κομμάτια φύλλων, με σκοπό να κλωνοποιήσουν τα βραβευμένα τους φυτά.

«Ένας τύπος έχει σκοπό να τα ταΐσει στην κατσίκα του», παραδέχεται ο Morse. «Σοβαρά τώρα».

πηγη

http://policenet.gr/article/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s