Τι ; αρθρο απο το policenet.gr «Η ΚΑΝΝΑΒΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ POLICENET>GR

 

Το οικονομικό δυναμικό της κάνναβης είναι μεγαλύτερο από εκείνη του φυσικού αερίου»Η ΚΑΝΝΑΒΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Το οικονομικό δυναμικό της κάνναβης είναι μεγαλύτερο από εκείνη του φυσικού αερίου

Ενώ το Ισραήλ είναι απασχολημένο με την ρύθμιση για τα αποθέματα φυσικού αερίου έξω από τις ακτές της, μια νέα εξέλιξη θεωρείται ακόμα πιο μεγαλο όφελος για την οικονομία του Ισραήλ. Επίσης αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ανοίξει να ακόμα μεγαλύτερο φάκελο ευκαιριών στον τομέα της ιατρικής κάνναβης; Αυτή ήταν η γενική συναίνεση σε συνέντευξη την Πέμπτη σχετικά με το πώς οι αγρότες του Ισραήλ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη παγκόσμια αγορά της ιατρικής κάνναβης.
«Η αγορά των ΗΠΑ κάνναβης ανέρχεται σε 35 δισεκατομμύρια $ το χρόνο.
Θα ήταν δύσκολο να αγνοήσουμε τα έσοδα από την αγορά αυτή; » είπε ο Doron Havkin, ο πρόεδρος της ILAA .
Ο Havkin υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει τον γεωργικό τομέα στην Arava δηλώνοντας ότι μια κλειστή ζώνη για την ανάπτυξη προσανατολισμένη στις εξαγωγές ιατρικής κάνναβης με περίπου 2.500 εκτάρια (6.000) στρέμματα γης είναι έτοιμη και αναμέναμε μια τέτοια εξέλιξη.
Αν το Ισραήλ παρήγαγε κάνναβη αντί πιπεριές η οικονομία θα ήταν ο μεγαλύτερος δικαιούχος., δήλωσε ο Δρ Tamir Gadot, Διευθύνων Σύμβουλος της ιατρική- γεωργική ένωση κάνναβης «Ανάσα της Ζωής»
«Το οικονομικό δυναμικό της κάνναβης είναι μεγαλύτερο από εκείνη του φυσικού αερίου», είπε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η ιατρική κάνναβη είναι «νόμιμη φαρμακευτική βιομηχανία.»
Λαμβάνοντας υπόψιν την εκτίμηση Havkin της αγοράς των ΗΠΑ και τις εκτιμήσεις της δυνητικής αγοράς της Ευρώπης , κυμαίνονται από € 10ΔΙΣ.- € 60ΔΙΣ. ένα χρόνο. Το Ισραήλ θα πρέπει να συλλάβει μόνο ένα κλάσμα της αναπτυσσόμενης αγοράς για την αξία της ιατρικής κάνναβης αν και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες. Έχουμε και στην Κύπρο την ίδια και μεγαλύτερη δύναμη παράγωγης
Όπως και το φυσικό αέριο, η αδειοδότηση και η φορολόγηση της παράγωγης της κάνναβης, θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για τα κυβερνητικά ταμεία. Στο Κολοράντο, συγκεντρώθηκαν πάνω από $ 102 εκατομμύρια. σε συναφή έσοδα κατά το φορολογικό έτος 2014-2015.
«Η κάνναβη χρησιμοποιείται ως φάρμακο, και θα πρέπει να το δούμε ως γεωργικό προϊόν με κάθε τρόπο και να του δώσετε μια άδεια εξαγωγής», δήλωσε ο Meretz ΜΚ Tamar Zandberg, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Κνεσέτ για κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Η πρόταση βρήκε επίσης ένα απίθανο εισαγγελέα στην ακροδεξιά, τον πρώην Λικούντ MK Moshe Feiglin, ο οποίος είπε οτι η σύζυγός του, που πάσχει από Πάρκινσον, έχει βρει ανακούφιση από το κάνναβη.
«Πρέπει να κάνουμε μια ριζική αλλαγή από κάποιες βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις», είπε.
Αν το Ισραήλ δεν είχε αναλάβει δράση σύντομα, θα λείπει το καράβι για την ιατρική κάνναβη.»
«Η κάνναβη είναι μια πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον. Η γεωργία θα ανθίσει, το έγκλημα θα υποχωρήσει, και οι άρρωστοι θα απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής », είπε.
«Αν δεν το κάνουμε αυτό, κάποιος άλλος θα το κάνει αντί για εμάς.»
πηγη ttp://www.jpost.com/Business-and-Innovation/Medical-cannabis-could-be-worth-mo…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s